Renault postao najprodavanija marka u lipnju, Francuzi se odlično nose s virusom

Renault prodaja

Sve veći interes za električnim modelima i oporavak prodaje u lipnju, u prvoj polovici godine Grupa Renault prodala je 1.256.658 vozila…

Zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, Grupa Renault obustavila je sredinom ožujka prodaju i proizvodne aktivnosti u većini zemalja, uslijed čega je u prvoj polovici godine prodaja pala za 34,9 % na 1.256.658 primjeraka, dok je tržište zabilježilo pad od 28,3 %. Pad prodaje uglavnom je posljedica velikog izlaganja u zemljama u kojima su obustavljene gospodarske aktivnosti i proglašena je karantena.

„Svijet se našao u dosad neviđenoj krizi koja je snažno utjecala na naše poslovanje. Čim je započeo oporavak, naše su se tvornice i prodajna mreža brzo aktivirale kako bismo ispunili potrebe kupaca. Visoka razina potražnje zadržana je i u lipnju zahvaljujući subvencijama koje su ponudile europske države. U drugu polovicu godine ulazimo s velikom količinom narudžbi, zadovoljavajućim stanjem na zalihama, višom cijenom cijele palete modela i ponudom novih inačica E-TECH koja je jedinstvena u svom segmentu i koja je već naišla na dobar odjek kod kupaca” izjavio je Denis le Vot, član izvršnog odbora i viši potpredsjednik odjela prodaje i regija Grupe Renault.

Električna vozila, ZOE je predvodnik na rastućem tržištu
S više od 42.000 prodanih vozila u prvoj polovici godine prodajni udjel marke Renault povećao se za 38 %. ZOE je najprodavaniji model u Europi. Prodaja je porasla za 50 % na 37.450 vozila, a u lipnju je zabilježena i rekordan broj narudžbi – čak 11.000.

Električna ofenziva – dolazak Twinga Z.E. i predstavljanje hibridnih motora E-TECH (novi Clio E-TECH, novi Captur E-TECH Plug-in i novi Megane Grandtour E-TECH Plug-in) snažan je vjetar u leđa Grupi na putu ostvarenja ciljeva programa CAFE 2020.

Naslovna fotografija: Hrvoje Grguljaš