Mercedes-AMG GT Black Series je nova zvijezda na zapadu Zagreba

Mercedes AMG GT Black Series Emil Frey

Ekstremna izvedba predstavljena je krajem srpnja 2020. i odmah osvojila svijet. Jedan takav nevjerojatni primjerak u ‘green light magno’ nijansi stigao je i u Emil Frey Auto Centar u Kovinskoj 5, na zagrebačkom Jankomiru…

Mercedes-AMG Black Series je inačica automobila koja se pojavila 2006. godine i od tada je sinonim za posebnu vrstu automobila. Beskompromisno sportska edicija s izražajnim dizajnom i prijenosom tehnologije iz moto sporta u serijsku proizvodnju.

Najnoviji u Black series postavi i je model AMG GT. Sa svojim V8 sklopom iz 4.0 litre obujma razvija čak 730 KS pri 6700-6900 o/min i maksimalni okretni moment od 800 Nm u rasponu od 2000-6000 o/min. Zbog raznih modifikacija motor je dobio novi interni kod M178 LS2, tu je i nova bregasta osovina i ispušne grane koje su prilagođene novom rasporedu paljenja.

Impresivne brojke u praksi znače da 100 km/h lovi za 3,2 sekunde, a brzinu od 200 km/h hvata za manje od devet sekundi. Maksimalna brzina je 325 km/h, a sva se snaga prenosi na stražnje kotače putem 7-stupanjskog AMG SPEEDSHIFT DCT 7G mjenjača s dvostrukom spojkom.

Mercedes-AMG GT Black Series je nova zvijezda na zapadu Zagreba 25
Foto: Emil Frey Auto Centar

Izloženi primjerak, kao i svi ostali iz Black series izvedbe dolaze s instrumentima ispred vozača s dijagonalom od 12,3 inča te 10,25-inčnim multimedijskim zaslonom na središnjoj konzoli. Ploča s instrumentima nudi različite izvedbe prikaza s tri AMG-specifična stila: ‘Classic’, ‘Sporty’ ili ‘Supersport’. Dok posebno fasciniraju sjedala u ekstremnom trkaćem izdanju.

Mercedes-AMG GT Black Series je nova zvijezda na zapadu Zagreba 26

Cijena konkretnog izloženog AMG GT Black Series modela nije poznata, ali možemo pretpostaviti kako se radi o iznosu od oko 3,5 milijuna kuna…

Foto: Privatni album