Alfa Romeo Giulia ponovno briljira!

Alfa Romeo Giulia

Čitatelji časopisa Sport Auto najviše su glasova dali talijanskoj sportskoj limuzini u dvije ključne kategorije…

Izrazito popularan model visoke klase Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio uvozno je vozilo broj 1 u kategoriji „proizvodnih limuzina/karavana cijene do 100.000 eura” treći put zaredom. Alfa Romeo Giulia Veloce pobjednik je u klasi uvoznih „limuzina/karavana serijske proizvodnje cijene do 75.000 eura”. U anketi „SPORT AUTO AWARD 2019” odabrali su talijansku sportsku limuzinu kao pobjednika u dvije kategorije.

Kao i 2017. i 2018. godine, model visoke klase Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio s V6 turbo benzincem i eksplozivnih 510 KS pobjedu je odnio u kategoriji uvoznih limuzina/karavana do 100.000 eura. U kategoriji “limuzina/karavana cijene do 75.000 eura” čitatelji časopisa Sport Auto najveći su broj glasova dali modelu Giulia 2.0 Turbo Veloce čiji motor ispucava impresivnih 280 KS. Potnje su odluke čitatelja Sport Auto časopisa koji su odlučili svoje glasove usmjeriti upravo prema ovim modelima.

“Natječaj SPORT AUTO AWARD glavni je barometar klasifikacije u industriji sportskih automobila. Još razlog više zbog kojeg sam oduševljena što je model Giulia na taj način obilježio ukupno pet pobjeda u toj konkurenciji u protekle tri godine”, kazala je Cristina Mauri, brand menadžerica i rukovoditeljica marketinga za Alfa Romeo i Jeep na ceremoniji dodjele nagrada u Stuttgartu. „Čitatelji časopisa SPORT AUTO još su jednom pokazali koliko vole talijanski dizajn, eleganciju i performanse. S nedavnim redizajnom modela Alfa Romeo Giulia nastavljamo ih inspirirati s našim sportskim automobilima u budućnosti.”

Ovim je nagradama talijanski proizvođač ponovno dokazao kako je dosljedan svojih težnji da u jednoj od najškakljivijih klasa u auto-industriji postane najkonkurentnijim modelom. Godine koje slijede svakako će biti izvanredne za Alfu, a nadamo se kako ćemo još pokoji QV ili Veloce model vidjeti i na našim cestama…