Maserati MC20 u posebnoj ediciji kao zaštitni znak David Beckhama

MaseratiMC Fuoriserie Edition for DavidBeckham

MC20 Fuoriserie Edition je posebno napravljen za Davida Beckhama…

Pismo napisano čarobnom gradu Miamiju: tako je rođen MC20 Fuoriserie Edition za Davida Beckhama. Ambasador talijanske automobilske marke postaje dizajner uz pomoć Maserati Centro Stile. Zahvaljujući ovoj zajednici, strast britanskog nogometaša prema svom drugom rodnom gradu dobiva oblik u prilagođenom automobilu koji oslikava koncepte performansi i sportskog karaktera: MC20.

Ovaj projekt dio je Maseratijevog programa prilagodbe Fuoriserie, koji u svojim različitim stilovima omogućuje kupcima da kreiraju svoj Maserati po mjeri. Automobil, zamišljen kao simbol istinskog luksuza u trećem tisućljeću, pokazuje svijetu svoju jedinstvenu prirodu i osobni karakter. Maserati Fuoriserie je prazno platno, a House of the Trident uistinu nudi niz instrumenata za stvaranje. Ostalo je prepušteno ukusu i inspiraciji klijenata, dajući im priliku da sami postave trendove i izraze svoju osobnost.

MaseratiMC Fuoriserie Edition for DavidBeckham

Nakon personaliziranog i zajedničkog procesa dizajna, Beckham i dizajneri Maseratija Centro Stile stvorili su MC20 Fuoriserie Edition za Davida Beckhama. Ovaj automobil pretvara istinsku strast izgrađenu od karbonskih vlakana, u potpunosti proizveden u Italiji, a pokreće ga patentirani V6 benzinski motor izveden iz tehnologije Formule 1.

U ovoj priči polazište je Miami, dom Beckhamovog američkog nogometnog kluba, dok je krajnji rezultat crna i ružičasta, kromatska dihotomija, kao i međuigra između sjajnih i mat površina. Boje tima su crna i roza, a uniforme karakteriziraju kontrastni sjajno-mat tretmani.

Polazeći od ovoga kao inspiracije, karoserija ima sjajni crni ton koji je u kontrastu s logotipima Trident na rešetki i na C-stupu, u crnoj boji, ali s neprozirnom završnom obradom. Maseratijev natpis straga također je neproziran, dok je oznaka MC20 na vratima pastelno ružičasta, kao i Brembo kočione čeljusti.

Unutrašnjost, u koži i alkantari, crna je s kontrastnim šavovima u ružičastoj boji. Nasloni za leđa, u Alcantari, obrađeni su metodom laserskog graviranja ton na ton, a naslon za glavu ima trodimenzionalni pastelno ružičasti vez.

Konačno, u središnjem tunelu između dva sjedala, personalizirana natpisna pločica sa sjajnim mat efektom: na vrhu, pored Tridenta, natpis Maserati Fuoriserie je pastelno ružičast, pri dnu je kurziv “Za Davida”, natpis s aluminijskim efektom.

MaseratiMC Fuoriserie Edition for DavidBeckham

Klaus Busse, voditelj Maserati Designa, komentirao je ovom prilikom: „Kao dizajnerima automobila, naša je misija ponuditi holističko iskustvo. Ova vrijednost vodi stilsko istraživanje naše marke, čineći svaki Maserati jedinstveno prepoznatljivim. Naš program prilagodbe još je jedan primjer cilja našeg brenda da stvori jedinstvena iskustva za naše kupce: Maserati Fuoriserie je prazno platno na kojem klijenti Maseratija mogu pisati vlastite priče i osloboditi svoju kreativnost, ostvarujući svoje snove. Dizajniranje ovog posebnog izdanja MC20 s Davidom, kao i kod svih naših Fuoriserie projekata, također je oda prošlosti marke, vraćajući nas u vrijeme kada je svaki automobil bio ručno pravljen prema zahtjevima klijenata, dajući život jednom, prava “fuoriserija”.

David Beckham nije skrivao oduševljenje novim partnerstvom: “Oduvijek sam bio entuzijast kada su automobili u pitanju, tako da je bilo nevjerojatno iskustvo biti dio dizajna i stvaranja mog MC20 kroz program prilagođavanja Fuoriserie. Automobili se odnose na individualni ukus bilo da se radi o modelu, boji ili malim osobnim detaljima iznutra. Bilo je nevjerojatno surađivati ​​s timom Maseratija i dizajnerima kako bismo stvorili ovaj jednokratni automobil koji je inspiriran mojim drugim domom, Miamijem i mojim tamošnjim nogometnim klubom. Užitak je biti za volanom.”

Miami je zemlja čarobnih noći i nježnih zalazaka sunca. Čini se da je MC20 Fuoriserie Edition za Davida Beckhama dizajniran da prijeđe ovu suptilnu granicu između dana i noći, između ružičaste, boje koja pozdravlja i oprašta se sa svakim zalaskom sunca, i crne koja nas ljulja u carstvo snova: carstvo u kojem je prostor i vrijeme postaju relativni pojmovi, a vi se možete izraziti kroz potpuno prilagođen automobil.

Foto: Maserati