Mitsubishi Spacestar – mališan osvježenog duha prvo nastupa kao Mirage

Mitsubishi Spacestar Mirage

Gradski osvajač prvo kreće osvajati azijsko tržište, potom stiže i kod nas kao Spacestar…

MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) danas je predstavio osvježeni Mirage, koji će se prodavati u Aziji, točnije za početak na Tajlandu. Tamo će biti premijerno predstavljen na Tajland International Motor Expo 2019 koji će se održati 28. studenog. Izmjene daju novom Mitsubishiju Mirageu oštriji i dinamičniji vanjski nastup, kao i elegantniji dizajn interijera. Kasnije stiže i u Europu kao Spacestar

Najočitije su promjene na prednjoj maski, novi kompaktni automobil prihvaća dizajn nove linije vozila koji postaje zaštitni znak marke Mitsubishi. Optimizirani izgled svjetala čini prednji kraj masivnijim, širim. Izgled LED žarulja s više žarulja, vizualno ih povezuje s rešetkom i svjetiljkama za maglu smještenima na uglovima branika.

Mitsubishi Spacestar Mirage

Stražnji dio je dobio također određene izmjene, sada svjetla imaju horizontalni potpis u obliku slova L. Novi izgled upotpunjuju novi aluminijski naplatci od 15 inča u dvobojnom stilu. Tu je i nova boja karoserije bijela (White Diamond) koja ima visoki sjaj i dubinu te živopisna žuta boja nijanse pijeska.

Novi Mitsubishi Mirage također ima koristi od korisničkog i elegantnijeg interijera. Nasloni prednjih ruku naslanjaju se na novi dizajn, a mjesta dodira s rukom dovršena su od mekane tkanine. Unutrašnjost ima karbonski uzoraka, dok su gornje razine obloga presvučene sportskom kombinacijom tkanina/sintetičke koža. Novi Mirage dostupan je i uz novi Smartphone Display Audio (SDA) sustav sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir za bolju čitljivost i jednostavnu uporabu. SDA sustav nudi potpunu povezanost pametnih telefona, uključujući Bluetooth handsfree pozivanje i Apple CarPlay i Android Auto.

Mitsubishi Spacestar Mirage

Pogonski dio ostaje isti, tu se kao najbolji izbor deklarira 1.2 litreni sklop od 80 KS, dostupan i uz CVT mjenjač. Dok će bazni model formirati 1.0-litreni motor od 71 KS. Spacestar nam je oduvijek bio simpatičan i zanimljiv, ostajemo pri tom mišljenju…