Lamborghini Urus upisao se u knjige rekorda slavne marke, proizvedeno već 15.000 primjeraka SUV modela

v

Novi apsolutni rekord u povijesti ove legendarne tvrtke…

Nekoliko dana nakon što je u prvih šest mjeseci godine postignut rekord prodaje s 4.852 automobila isporučena globalno, Automobili Lamborghini postavljaju novi proizvodni rekord.

Tri godine nakon što je predstavljen na međunarodnim tržištima, dojmljivi SUV model Lamborghini Urus dostigao je prag od 15.000 proizvedenih automobila, čime je u najkraćem vremenu od lansiranja postavljen rekord najviše proizvedenog modela u povijesti tvrtke. Urus s brojem šasije 15.000, namijenjen britanskom tržištu, konfiguriran je s najnovijim setom boja i završnih obloga “Graphite Capsule”. Vanjski dio izrađen je u novoj nijansi Grigio Keres Matt, s detaljima Verde Scandal. Dvobojni interijer posvećen je novoj kolekciji – Nero Ade / Verde.

Lamborghini Urus upisao se u knjige rekorda slavne marke, proizvedeno već 15.000 primjeraka SUV modela

Urus je značajno pridonio ukupnom povećanju prodaje automobila Lamborghini od svog predstavljanja u prosincu 2017. Ukupni volumen tvrtke udvostručio se 2019., prve godine kada je u potpunosti plasiran na tržište. Njegove izvanredne performanse i apsolutna svestranost, pružene sposobnošću spajanja duše super sportskog automobila sa značajkama SUV-a, guraju ga u sferu  najprodavanijeg Lamborghini modela danas.

Podsjetimo, Urus vozi u pratnji 4-litrenog twin-turbo V8 motor, koji isporučuje 650 KS (478 kW) pri 6000 o/min i vrijednost okretnog momenta od 850 Nm pri 2250 o/min. Sa 162,7 KS po litri obujma, može se pohvaliti jednom od najviših specifičnih snaga u svojoj klasi, kao i najboljim omjerom snage i težine od 3,38 kg/KS. Štoviše, s ubrzanjem od 0-100 km za 3,6 sekundi i 0-200 km/h za 12,8 sekundi postiže najveću brzinu od 305 km/h, što ga čini jednim od najbržih Super SUV-ova trenutno na tržištu.

Uz dojmljiv vizualni nastup, sad je sasvim jasno zašto je ovaj sportaš zarobljen u tijelu SUV modela ovako popularan.

Foto: Automobili Lamborghini