Porsche Taycan u velikom ovsvježenju dobio veći raspon, bolju povezivost i još zanimljivih boja

Porsche Taycan

Taycan i Taycan Cross Turismo počet će novu modelsku godinu u rujnu s opsežnim promjenama…

Zahvaljujući tehnološkom razvoju, svakodnevni raspon električnih sportskih automobila bit će poboljšan. Daljnje značajne nadogradnje uključuju duboku integraciju Android Auta u sustav Porsche Communication Management (PCM), kao i dostupnost Remote Park Assista po prvi put na Taycanu. S ovim novim opcijskim sustavom pomoći, parkirati Taycan sad možete putem pametnog telefona, a da vozač ne mora biti za volanom. S novim opcijama Paint to Sample i Paint to Sample Plus, sada se mogu realizirati neobični i osobni izbori boja. Na primjer, Taycan se sada može obojiti u nijansu Rubystone iz ’90-ih ili u kričavo zelenu.

Porsche Taycan

“Najnovija generacija Taycana impresionira besprekornim povezivanjem pametnih telefona, koji sada uključuje i Android Auto”, kaže Kevin Giek, potpredsjednik modelske izvedbe Taycan. “Naš potpuno električni Taycan asortiman raste i napreduje. Novi Cross Turismo, to i potvrđuje, a što se pokazalo iznimno popularnim među našim kupcima. ”

Nova modelska godina Taycana neće se zasebno homologirati, pa neće biti ni novih vrijednosti raspona WLTP. Međutim, raspon najnovijih verzija u stvarnom svijetu bit će veći u svakodnevnoj uporabi. Za postizanje ovog povećanja proveden je opsežan tehnološki razvoj. U normalnim i rasponskim načinima rada, prednji elektromotor je gotovo potpuno odvojen i bez napona u rasponu djelomičnog opterećenja u izvedbama s pogonom na sve kotače. Nadalje, nijedan pogon se ne prenosi ni na jednu osovinu dok se automobil vozi ili miruje. Ova funkcija električnog slobodnog hoda smanjuje gubitke otpora. Motori se ponovno uključuju u roku od nekoliko milisekundi samo kada vozač zatraži veću snagu ili promijeni način vožnje. Dakle, vlasnici mogu očekivati ipak nešto veći doseg.

Porsche Taycan

Porscheova usluga punjenja nudi pristup svjetskim punionicama brojnih mreža, a središnju naplatu vodi Porsche. Trenutno postoji gotovo 200.000 punionica u više od 20 zemalja diljem Europe, uključujući gotovo 6.500 stanica za punjenje istosmjernom strujom plus 50 kW.

Daljnji naglasak je na odredišno punjenje. Uz ovu ekskluzivnu uslugu, korisnici mogu besplatno puniti svoje električne ili plug-in hibridne modele Porschea na posebno popularnim odredištima. Već nudi više od 2000 AC punionica u preko 50 zemalja na lokacijama kao što su hoteli, restorani, zračne luke, trgovački centri, sportski klubovi i marine – a daljnje širenje mreže u punom je jeku. Sve operacije punjenja uz Porsche Charging Service neutralne su prema okolišu.

Taycan je bio posebno uspješan posljednjih mjeseci. S približno 20.000 vozila isporučenih samo u prvoj polovici 2021. godine. Prodaja najnovijeg člana iz palete modela stoga je jednaka prodaji ikone sportskih automobila, 911.

Foto: Porsche