Lamborghini Countach prvi put na javnim prometnicama, u svijet uz svoju legendarnu braću

Countach voznja  lamborghini

Nakon premijere na Pebble Beachu sredinom kolovoza, Lamborghini Countach LPI 800-4 sad kreće u vozačku avanturu…

Ova posebna prigoda i premijerni nastup nije prošao bilo kako. Potpuno novi super sportski automobil pratila su njegovi prethodnici. Prvi  je bio Countach LP 400 i posljednji proizveden Countach 25th Anniversary. Dinamični debi zajedno s dva protagonista povijesne kolekcije tvrtke pružio je izvanredne prizore na cesti.

Countach voznja  lamborghini

Countach LPI 800-4 proizvodi ukupnu snagu od 814 KS; pokreće ga Lamborghini 6,5-litreni V12 motor, koji isporučuje 780 KS, u kombinaciji s 48-voltnim električnim motorom postavljenim izravno na mjenjač, ​​koji daje dodatnih 34 KS snage za trenutni odgovor i povećane performanse. Električni motor pokreće superkondenzator koji daje tri puta veću snagu od litij-ionske baterije jednake težine.

Lambo

Automobil će se proizvoditi u ograničenoj serijiod samo 112 jedinica, a sve su već prodane prije predstavljanja. Broj jedinica je referenca na “LP 112”, naziv projekta koji se interno koristio tijekom razvoja prvog Lamborghinija Countacha. Isporuke Countach LPI 800-4 počet će tijekom proljeća kupcima širom svijeta, koji će imati privilegiju voziti djelić automobilske povijesti iznova osmišljene za budućnost.

Countach voznja  lamborghini

Foto: Lamborghini