Kia Sorento (2021.) osvojila je maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testiranjima

Kia Sorento PHEV digital front

Novi sportski terenac Kia Sorento nedavno je dobio najvišu moguću ocjenu za sigurnost u sudarima na Euro NCAP testovima…

Cijela Sorentova gama, među kojima je i plug-in hibrid, je od strane ovog neovisnog europskog udruženja za izvođenje simulacija sudara dobila maksimalnih 5 zvjezdica.

Sorento je kod zaštite odraslih putnika osvojio 82 % od svih mogućih bodova, 85 % bodova kod zaštite djece, 63 % kod zaštite pješaka i 87 % od svih mogućih bodova u kategoriji sigurnosnih pomoćnih sustava.

Euro NCAP je Sorenta pohvalio zbog putničkog dijela koji je prilikom sudara ostao stabilan, kao i zbog dobre zaštite na svim kritičnim dijelovima karoserije kod bočnog sudara. Sorento je visoku ocjenu dobio i kod zaštite djece. Sjedala i nasloni za glavu pokazali su dobru zaštitu putnika kod sprječavanja povreda vrata u slučaju sudara straga. Sustav za sprječavanje naleta, dio Sorentove standardne opreme koji spada u kategoriju sigurnosnih pomoćnih sustava, također se iskazao u sprječavanju težih posljedica sudara.

Sigurnost vozila ojačana je karoserijom za koju je upotrijebljen napredni čelik velike čvrstoće (AHSS), čime je torzijska čvrstoća Sorenta za 12,5 % bolja nego kod sigurnosno najboljih u tom razredu. Svaki Sorento standardno je opremljen sa 7 sigurnosnih zračnih jastuka među kojima je novi središnji jastuk, koji pruža dodatnu zaštitu vozačeve i suvozačeve glave.

Sve izvedbe Sorenta standardno su opremljene i s Kijinom elektronskom kontrolom stabilnosti (ESC) i pomoćnim sustavom stabilnosti (VSM) koji vozačima pomažu kod kontrole vozila tijekom kočenja i skretanja.

Pablo Martinez Masip, direktor planiranja i pripreme cijena proizvoda u Kia Motors Europe, rekao je: “Novi Kia Sorento je prostran, ekonomičan i visoko kvalitetan sportski terenac za do 7 putnika. Njegovi kupci će se uvjerit i da je vrlo siguran. Model je još u prošlim generacijama bio omiljen među obiteljima, koje je oduševljavao atraktivnim dizajnom, motornim performansama i terenskim sposobnostima. Bitno je da auto pruža široku ponudu opreme i tehnologija namijenjenih smanjenju mogućnosti sudara, kao i da u slučaju neizbježnog sudara štiti sve putnike u njemu.”

Novi Sorento nudi Kijine najnaprednije pomoćne sustave. Ovisno o razini opreme moguće je naručiti sustav za sprječavanje naleta s prepoznavanjem pješaka, biciklista i vozila, novu funkciju Junction Turning koja prepoznaje dolazeća vozila tijekom skretanja na raskrižju, automatsko zasjenjivanje prednjih svjetala, sustav za upozoravanje vozača na dekoncentraciju s novom funkcijom upozoravanja na polaženje vozila ispred, sustav za održavanje vozila na voznoj traci i upozoravanje na vozila u mrtvom kutu (BSCA). Kao dodatna oprema tu su još i ostale tehnologije, kao npr. pomoć kod vožnje na autocesti (HDA – Highway Driving Assist) s radarskim tempomatom kojem pomažu navigacijski podaci, pametno upozoravanje na ograničenja brzine, siguran izlazak iz vozila (Safe Exit Assist), sprječavanje sudara tijekom vožnje unatrag i pregled vozila iz ptičje perspektive. Na raspolaganju je i najnovije pomagalo – daljinsko parkiranje vozila.

Novi Sorento može biti opremljen i s pomoćnom tehnologijom – sustavom za održavanje vozila na voznoj traci (Lane Following Assist) koji djeluje pri brzini vozila između 0 i 180 km/h. LFA praćenjem vozila sprijeda i praćenjem cestovnih podnih oznaka pomaže vozačima Sorenta da ostanu na voznoj traci. U kombinaciji s radarskim tempomatom sa sustavom stani/kreni od pomoći je vozačima kod usporavanja, kočenja i okretanja upravljača s obzirom na vozila ispred, kao i upotrebom radarskih senzora, a sve kako bi Sorento održavao siguran razmak.

Newspaper FullHD blindspotviewer

Kia će kod novog Sorenta predstaviti tehnologiju prikaza vozačevog mrtvog kuta na zaslonu (Blind-Spot View Monitor) koja je vozačev ‘drugi par očiju’ namijenjen poboljšanju sigurnosti svih sudionika u prometu anuliranjem vozačevog mrtvog kuta na njegovoj lijevoj i desnoj strani. Video visoke rezolucije prikazuje se na lijevoj ili desnoj strani instrument ploče TFT-LCD, kada vozač aktivira pokazivač smjera, dok se u njegovom mrtvom kutu nalazi vozilo. Kijin prvi višestupanjski kočioni sustav (MCB) namijenjen sprječavanju ili smanjenju težine povreda kod sekundarnih sudara također je dio standardne opreme. Sustav se aktivira nakon aktiviranja sigurnosnih zračnih jastuka što implicira teži sudar i zahtijeva posredovanje. Nakon aktiviranja sustav mjeri brzinu vozila i promjenu smjera te odgovarajućim intenzitetom kočenja kontrolirano zaustavlja vozilo.

Novi Kia Sorento već je u prodaji u nekim europskim zemljama, a kod nas ga očekujemo u proljeće. Sve izvedbe Sorenta dolaze s tvorničkim 7-godišnjim jamstvom (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).