Mercedes-Benz SLR McLaren, Ferrari GTC4 ili Aston Martin DBS, tko je kralj ove parade?

Carwow

CarWow ekipa i Mat Watson odlučili su poredati SLR McLaren, GT4C Lusso i DBS u zanimljivoj utrci ubrzanja…

Mercedes-Benz SLR McLaren jedan je od najspektakularnijih automobila u povijesti proizvođača, a razvijen je u suradnji s britanskim McLarenom. CarWow ekipa svakako zna odabrati automobile za utrku, pa su mu se ‘na crti’ pridružili i Ferrari GT4C Lusso te Aston Martin DBS.

Krenimo redom, u SLR-u diše 5.4 benzinski motor potpomognut mehaničkom superchargerom koji razvija 630 KS i 780 Nm. Prijenos snage na stražnje kotače vrši se putem klasičnog automatskog mjenjača sa pet stupnjeva prijenosa. Do ‘stotke’ stiže za 3,8 sekundi. 

Ferrari GT4C Lusso ispod haube krije 6.3 atmosferski V12 benzinski motor koji ispucava 690 KS i 697 Nm. Prijenos snage na sva četiri kotača vrši se putem automatskog sedmerostupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom, a do 100 km/h stiže za 3,4 sekunde.

Na kraju,tu je Aston Martin DBS Supperlegera koji iz 5.2 twin-turbo V12 motora razvija 725 KS i 900 Nm, a prijenos snage na stražnje kotače vrši se putem automatskog mjenjača sa 8 stupnjeva prijenosa te bez Launch Control sustava. Premda potonjeg sustava nema, ‘stotku’ hvata za 3,4 sekunde.

Tko je kome uzeo mjeru, prosudite sami.