Peugeot najavio povratak na američko tržište za 2023. godinu!

Peugeot

Prije četiri godine, Peugeot je najavio povratak na tržište SAD-a. No, došao je koronavirus koji je paralizirao autoindustriju…

Nakon što su 2016. čelnici Peugeota najavili povratak na američko tržište do 2026., taj je plan naglo ubrzan prošle godine. Premda je koronakriza još u tijeku, a autoindustrija je u prvom kvartalu ove godine pretrpjela velike gubitke, francuski proizvođač u svojem planu ne odustaje.

Najavili su kako žele do 2023. penetrirati na tržište SAD-a, nakon što su ga u ljeto 1991. zbog slabih prodajnih rezultata napustili. Predsjednik PSA grupacije za Sjevernu Ameriku, Larry Dominique, rekao je da proizvođač automobila trenutno utvrđuje kako želi prodavati automobile u Sjevernoj Americi.

Prvotni plan je korištenje franšiznih dilera, ali i oslanjanje na online maloprodaju. Dominque smatra kako kupci žele “jednostavniji i učinkovitiji” postupak kupnje automobila, što bi u konačnici Peugeotu itekako išlo u korist, budući da je koronakriza promijenila način kupovine automobila.