Ford RS500, jedan od ukupno četiri primjeraka čeka novog vlasnika!

rs

Već smo navikli kako Silverstone Auctions nudi fantastične i raritetne modele. Sada s ponosom nude jedan od najznačajnijih Fordova, D114 VEV, Sierra RS500 iz 1987. godine koji je prvobitno služio za razvoj ovog modela…

U subotu, 22. veljače, 69 kultnih automobila naći će se na aukciji na popularnom REIS Race Retro showu u Stoneleigh parku. Uz mnoštvo automobila poput Jaguar F-Type-a, Porsche 911 i ostalih, upada u oko zanimljiv ulov; Ford RS500, jedan od ukupno četiri prototipa ikad proizvedenih.

rs

Za bilo kojeg Fordovog zaljubljenika ovo je sveti gral svih automobila ovog proizvođača i prilika da posjeduju izuzetno značajan automobil u razvoju modela RS500. Joe Watts, stručnjak za oldtimer vozila Silverstone Auctions komentirao je: „Ovi su automobili vrlo traženi i upravo će ovaj automobil, koji je jedan od prvih ikad, izazvati mnogo interesa. Ovo je vjerojatno najbolji prototip koji je opstao.”

rs

Ford je bio u izvornom vlasništvu kao jedan od četiri automobila koja su se koristila za razvoj; konkretno, šasija 003 korištena je za testiranje turbopunjača i intercoolera. Dolazi s prilagođenim motorom Eggenberger Motorsport iz RS500 broj 10 Stevea Sopera, koji mu je dao Ford, a nakon povratka, motor je prebačen u šasiju 003. U novije vrijeme imao je servis i remont koji je načinio Graham Goode.

Ovaj RS500 ima 69.000 originalnih milja (111.004 km), a klub vlasnika RS500 potvrdio je  autentičnost ovog automobila pisanom potvrdom. Sve se to zajedno s pripadajućom dokumentacijom i pregledima, uključujući i listove za izradu daje novom vlasniku.

Procijenjena vrijednost ovog kultnog automobila je od 60.000 do 70.000 funti, a novi će vlasnik zasigurno uživati u jednom od bitnijih automobila Fordove povijesti…