Ford RS500, jedan od ukupno četiri primjeraka čeka novog vlasnika!

Ford RS500, jedan od ukupno četiri primjeraka čeka novog vlasnika!

Već smo navikli kako Silverstone Auctions nudi fantastične i raritetne modele. Sada s ponosom nude jedan od najznačajnijih Fordova, D114 VEV, Sierra RS500 iz 1987. godine koji je prvobitno služio za razvoj ovog modela…

U subotu, 22. veljače, 69 kultnih automobila naći će se na aukciji na popularnom REIS Race Retro showu u Stoneleigh parku. Uz mnoštvo automobila poput Jaguar F-Type-a, Porsche 911 i ostalih, upada u oko zanimljiv ulov; Ford RS500, jedan od ukupno četiri prototipa ikad proizvedenih.

Ford RS500, jedan od ukupno četiri primjeraka čeka novog vlasnika! 1

Za bilo kojeg Fordovog zaljubljenika ovo je sveti gral svih automobila ovog proizvođača i prilika da posjeduju izuzetno značajan automobil u razvoju modela RS500. Joe Watts, stručnjak za oldtimer vozila Silverstone Auctions komentirao je: „Ovi su automobili vrlo traženi i upravo će ovaj automobil, koji je jedan od prvih ikad, izazvati mnogo interesa. Ovo je vjerojatno najbolji prototip koji je opstao.”

Ford RS500, jedan od ukupno četiri primjeraka čeka novog vlasnika! 2

Ford je bio u izvornom vlasništvu kao jedan od četiri automobila koja su se koristila za razvoj; konkretno, šasija 003 korištena je za testiranje turbopunjača i intercoolera. Dolazi s prilagođenim motorom Eggenberger Motorsport iz RS500 broj 10 Stevea Sopera, koji mu je dao Ford, a nakon povratka, motor je prebačen u šasiju 003. U novije vrijeme imao je servis i remont koji je načinio Graham Goode.

Ovaj RS500 ima 69.000 originalnih milja (111.004 km), a klub vlasnika RS500 potvrdio je  autentičnost ovog automobila pisanom potvrdom. Sve se to zajedno s pripadajućom dokumentacijom i pregledima, uključujući i listove za izradu daje novom vlasniku.

Procijenjena vrijednost ovog kultnog automobila je od 60.000 do 70.000 funti, a novi će vlasnik zasigurno uživati u jednom od bitnijih automobila Fordove povijesti…