E-CUPRA ABT XE za promociju elektrifikacije u blatu

e CUPRA ABT XE

Mattias Ekström i Claudia Hürtgen za volanom, idealna kombinacija spremna za otvaranje i borbu protiv drugih sedam električnih SUV ‘čudovišta’

CUPRA nastavlja s pripremama za Extreme E, natjecanje terenski električni SUV ‘čudovišta’ koje će 2021. godine putovati širom svijeta, koristeći svoju zabavnu platformu u svrhu promicanja elektrifikacije, održivosti i jednakosti. Nakon završetka prvih tehničkih ispitivanja na stazi Oschersleben (Njemačka), tim automobilske marke sudjelovao je u službenim testovima Extreme E, koji su održani na stazi MotorLand Aragón (Španjolska).

e CUPRA ABT XE

Ovo je prvi put da se ABT CUPRA XE mjerio s ostalih sedam potvrđenih momčadi u prvoj sezoni natjecanja. Ispitivanja su provedena na dvije vrste podloge: kako bi se ispitala maksimalna snaga električnog motora, timovi su odradili brze krugove na stazi; a kako bi osigurali izdržljivost i upravljivost vozila, automobili su se suočili sa stvarnom trkačkom situacijom u off-road uvjetima.

e CUPRA ABT XE

Predstavnik Cupre u tom natjecanju, bit će vozač Mattias Ekström, poznati DTM vozač i višestruki prvak, te njemačka vozačica Claudia Hürtgen iskoristili su u potpunosti prednost od 400 kW električne energije e-CUPRE ABT XE kako bi osporili njene granice uoči početka sezone, zakazanog za ožujak u pustinji Saudijske Arabije. Nakon završetka prvog treninga, Rally Cross i DTM prvak Mattias Ekström rekao je: „Ovi treninzi pomogli su nam da se naviknemo na veličinu i kretanje e-CUPRA ABT XE. I Claudia i ja brzo učimo, a to će biti ključni čimbenik u iskorištavanju vozila na svakoj od pet površina na kojima ćemo se natjecati. Pred nama je pet jedinstvenih utrka.”

e CUPRA ABT XE

Ovaj vozački duo podržat će tim inženjera koji će ih pratiti tijekom cijele sezone i čiji će posao biti osiguravanje maksimalnih performansi e-CUPRA ABT XE1. Tehnički tim ABT CUPRA XE brojat će uz podršku voditelja tehničkog razvoja CUPRA Racinga, Xavija Serre, koji je također vodio razvoj prvog svjetskog 100% električnog trkaćeg automobila, CUPRA e-Racer.

foto: Seat