Porsche Taycan u Norveškoj je veliki hit, upravo isporučen 1.000. primjerak!

Porsche Taycan Norveska

Električni model osvojio je Norvežane, koji polako ali sigurno zaboravljaju na Teslu…

Od 1997. Porsche prodaje svoje automobile u Norveškoj preko uvoznika Autozentrum Sport AS. Tradicionalno, to je uvijek bilo relativno malo tržište za proizvođača sportskih automobila iz Zuffenhausena. Nekoliko stotina automobila godišnje predalo se kupcima. S potpuno električnim Taycanom, ovo će se značajno promijeniti.

Porsche Taycan Norveska

Početkom studenog 1000. kupac Taycana u Norveškoj podigao je svoj novi automobil. Lansiranje električnog sportskog automobila dovelo je do udvostručenja prodaje Porschea ove godine u skandinavskoj zemlji u odnosu na isto razdoblje prošle, 2019. godine.

Porsche Taycan Norveska

Kupac Thomas Røed dobio je svoj Taycan u Porsche Center Oslu. “Moj fokus nije na što bržoj vožnji stazom, ja sam više turistički čovjek. Najvažnija mi je svakodnevna radost vožnje. Dakle, želim se uvijek osjećati kao kod kuće, a i sam sam veliki zaljubljenik u automobile”, kaže Røed.

Porsche Taycan Norveska

“To mi je peti Porsche, pa očekujem da ću doživjeti iste vozne karakteristike kao i kod mojih prethodnih Porschea. Čuo sam gomilu pozitivnih stvari o ovom modelu, pa se zaista radujem prvoj vožnji.”

Sretno Thomas!

foto: Porsche