DS 9, definicija elegancije i novi pokušaj Francuza u svijetu premium limuzina

DS

Novi model DS 9 predviđen je za globalno tržište. Izuzetno je sofisticiran i prepun tehnologije, utjelovljuje francusku izvrsnost u detaljima…

DS 9, novi model koji će sasvim sigurno biti glavni automobil francuske vlade. Donosi hibridni pogon E-TENSE, tako da će dobrim djelom nuditi i mogućnost nultih emisija.

Nakon DS 7 CROSSBACK i DS 3 CROSSBACK, ovo je velika, moderna limuzina premium duha. DS Automobiles s upravo otkrivenim modelom naglašava svoju stručnost, dizajn, sofisticiranost i tehnologiju na globalnoj razini.

DS

S duljinom od 4,93 metra, širinom 1,85 metara, DS 9 je upečatljiviji od ostalih konkurenata u klasi. Koristi novu verziju EMP2 (Efficient Modular Platform 2) platforme s dužim međuosovinskim razmakom. Razmak od 2,90 metara, donosi veliki prostor na stražnjim sjedalima. Sjedala su grijana, hlađena i pružaju mogućnost masaže.

DS  DS Inspiration Art Rubis Nappa Leather
Interijer DS 9 odiše profinjenošću (foto: DS Automobilies)

Njegov dizajn ima uglađenu siluetu sa strmo nagnutim stražnjim staklom, u ‘fastback’ stilu. Stoga, ako vas podsjeti na njegovog pretka iz 1955., na dobrom ste tragu. Francuski dizajneri uvelike su se poslužili formulom iz prošlosti…

Što se tiče pogonskog djela, DS 9 u početku će se nuditi s novim E-TENSE hibridnim pogonskim sklopom koji sadrži PureTech turbo benzinski motor s električnim motorom, a skupa ispaljuju 225 KS. Plug-in tehnologija znači 40-50 km vožnje uz nultu emisiju i baterijama od 11,9 kWh.

DS

Elektromotor, putem osam-brzinskog automatskog mjenjača, može aktivirati maksimalnu snagu od 80 kW (110 KS) i 320 Nm.

Nova perjanica marke će ubrzo nakon toga imati još dva slična sklopa, ali znatno snažnija. Prvi od 250 KS, s pogonom na dva kotača i povećanim dometom, te najjači od 360 KS s inteligentnim prijenosom na sva četiri kotača.

DS

Za ljubitelje klasičnih izvedbi, bit će dostupan i jedini benzinski motor u ponudi, onaj PureTech tehnologije s benzinskim motorom od 1.6-litre obujma i 225 KS. Svi su modeli opremljeni 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

DS9 u prodaju ide širom svijeta tijekom druge polovice 2020.