Dobar ‘facelift’, Alfa Romeo Giulia i službeno u Hrvatskoj

Alfa Romeo DT
cof

Promjene izvana nisu velike, ali interijer sada donosi podosta novosti…

Alfa Romeo na prekrasnoj limizini nije previše toga mijenjala. Rekli bismo, samo je doradila ono što je trebala i pri tome dodala neka nova tehnološka riješenja. Giulia zadržava izraženu dinamiku vožnje i klasični talijanski pristup kada su automobili u pitanju.

Alfa Romeo Giulia Veloce Autoportal

Talijani su poboljšali svoj pristup usmjeren na vozača ažuriranjem unutrašnjosti, s ponešto izmijenjenom unutrašnjošću, a tu je sada i novi sustavi koji će donijeti autonomiju druge razine. Ljubitelje gadgeta veselit će temeljito dorađen infotainment sustav s nizom mogućnosti povezivanja i redizajniranim sučeljem (HMI).

Alfa Romeo Giulia Veloce Autoportal
Foto: DriveTeam.hr 

Giulia MY2020 dobila je infotainment puno jednostavniji za upotrebu, te je intuitivnost znatno bolja. Središnji zaslon sada je dimenzija 8,8-inča i prihvaća potpuno novi izgled s widgetima koji se mogu povući i ispustiti kako bi se stvorila potpuno prilagodljiva početna stranica u kojoj svaka od funkcija vozila postaje aplikacija. Standardno u osvježenim modelima stiže novi 7-inčni TFT ekran. Izgled zaslona je također redizajniran tako da nudi više informacija na racionalniji način.

Izloženi primjerak u salonu Autocommerca, na zagrebačkom Jankomiru je Giulia 2.0 Turbo AT8 AWD od 280 KS, a početna cijena takvog modela iznosi 363.280 kuna.

Alfa Romeo Giulia Veloce Autoportal
Foto: DriveTeam.hr 

Giulia će biti dostupna po novome u Super, Sprint i Lusso Ti, ali i Veloce paketu opreme. Oprema će na neki način diktirati i motorizaciju. Tako će primjerice Lusso Ti biti dostupan s izborom 2.2-litarskog dizelaša od 190 KS ili 2.0-litarskim benzinskim motorom od 200 KS.

IMG
Foto: DriveTeam.hr 

Giulia u odnosu do sada, će u startu ponuditi puno više opreme, poput bi-xenon svjetala. Pomalo čudi, kako Talijani nisu u potpunosti ‘nagradili’ model s LED svjetlima. No, i ovako je baš, pravi šmekerski automobil…