Nova Ford Kuga iz jedne će litre goriva izvlačiti 30% veći doseg!

ford kuga

Ford je objavio da će novi SUV Kuga donijeti najbolju potrošnju goriva u klasi, s prosječnim dometom poboljšanim za čak 30 posto…

Potpuno nova Kuga Fordov je najelektrificiraniji model u povijesti, prvo vozilo koje se nudi kao blagi hibrid, hibrid i plug-in hibrid. Napredni pogonski agregati podržani su i poboljšanom aerodinamikom i mjerama za smanjenje mase vozila.

Kugina plug-in hibridna tehnologija osigurava najbolju potrošnju goriva, emisije CO2 i domet u potpuno električnom modu u SUV segmentu srednje veličine, uz mogućnost dometa bez štetnih emisija od 72 km (prema NEDC mjerenjima).

Uspoređujući pojedinačne nove Kuga pogonske sklopove s njihovim usporedivim dosadašnjim motorizacijama, potrošnja goriva je poboljšana do 28 posto (NEDC).* Osim toga, potpuno novom Kuga Plug-In Hybridu s nultom emisijom, s mogućnošću vožnje u potpuno električnom modu, prosječna potrošnja goriva je poboljšana za 31 posto.

All new FordKuga

Kuga Plug-in hibrid i Kuga EcoBlue Hybrid (48-voltni blagi hibrid) prvi put uvode elektrificirane pogonske sklopove u model Kuga i dostupni su od početka ove godine. Kuga Hybrid sa samopunjenjem baterije na tržište će stići uskoro.

Kupcima su na raspolaganju i sofisticirani Ford EcoBlue dizelski i EcoBoost benzinski motori.

Model Kuga moguće je naručiti u Plug-In Hybrid (2,5-litreni motor Atkinsova ciklusa, električni motor i generator), EcoBlue Hybrid (2,0-litreni dizelski motor, 150 KS, 48v mild hibrid tehnologija), EcoBoost (1,5 litreni benzinski motor od 120 do 150 KS) te EcoBlue (2,0-litreni dizelski i 1,5-litreni dizelski motor) inačicama.