BMW Serije 6 zbog neispravnog grijača sjedala zadao glavobolju svom vlasniku!

P

BMW Serije 6 i njegov vlasnik našli su se u velikom problemu…

Premda su grijana sjedala danas uobičajena u modernim automobilima, prije 14 godina to ipak nije bilo toliko zastupljeno. Upravo tad je proizvedena ova sporna BMW ‘šestica’ zbog koje je vlasnik odlučio itekako poduzeti mjere prema BMW-u.

Naime, zbog kvara na grijanim elementima u vozačevom sjedištu, vlasnik ovog vozila je osjetio miris paleži te neugodno visoku temperaturu za vrijeme vožnje. David Murch sjedio je u svom parkiranom 650i kada je primijetio toplinu na donjem dijelu leđa. Ustao je i otkrio izgorjelu rupu na vozačevom sjedalu. Doduše, tu problemi nisu stali jer su se na njegovom džemperu pojavile malene rupe od visoke temperature.

Lokalni BMW zastupnik mu je potom rekao da se po pitanju garancije i zamjene dijela ne može učiniti ništa, budući da je vozilo staro 14 godina. Murch vjeruje da bi se BMW trebao očitovati po pitanju ovog problema te smatra kako bi se serija 6 trebala opozvati zbog ovog potencijalno opasnog problema.

Doduše, da priča ima glavu i rep, potvrđuje i američki NHTSA koji je prije nekoliko godina izdao opoziv za seriju 5 i seriju 7 zbog mogućeg zapaljenja sjedišta zbog neispravnog grijača. Međutim, seriju 6 su odlučili preskočiti. Nadamo se da će ovaj vlasnik uspjeti istjerati pravdu!