BMW iX1 stiže, krenula proizvodnja još jednog električnog modela

BMW iX

Krenula proizvodnja potpuno električnog BMW iX1 u Regensburgu…

Ovo je samo još jedan dokaz kojim tempom BMW Grupa pojačava svoju prisutnost u elektromobilnosti. Kao što je najavljeno prije gotovo dvije godine, sve njemačke tvornice sada mogu proizvoditi električne automobile. Najmanji model među BMW SAV modelima povećat će obujam električnih vozila. Milan Nedeljković, član Uprave BMW AG zadužen za proizvodnju, već je najavio iduću prekretnicu na početku proizvodnje: „Isporučujemo automobile, a do 2024. barem jedan od tri BMW-a koji će izaći iz naših bavarskih tvornica bit će električni automobil.”

BMW iX1 stiže, krenula proizvodnja još jednog električnog modela 25

Bavarski ministar prometa Christian Bernreiter na početku proizvodnje dodao je: „Bavarska je država broj jedan u Njemačkoj po pitanju automobila i ima dugu tradiciju proizvodnje vozila. Međutim, taj uspjeh ne leži samo u postignućima iz prošlosti, već i u istraživanju, razvoju i inovacijama. BMW iX1 i njegova visokonaponska baterija naglašavaju da BMW može gospodariti budućnošću. Činjenica da će ovaj potpuno električni automobil sići s proizvodne trake u Regensburgu također predstavlja snažnu predanost Bavarskoj kao lokaciji za proizvodnju automobila.”

Početak proizvodnje za novi BMW iX1 znači da tvornica BMW Group Regensburg sada proizvodi sve pogonske tehnologije na jednoj liniji kao dio svog fleksibilnog proizvodnog procesa – za motore s unutarnjim izgaranjem, plug-in hibride i potpuno električne modele. Prema Carstenu Regentu, voditelju BMW Group Plant Regensburg: „Elektrifikacija i transformacija tvornice daje mi optimizam za budućnost. Naš cilj je sada – također s novim BMW iX1 – nastaviti impresionirati kupce diljem svijeta automobilima proizvedenim u Regensburgu.”

Foto: BMW