BMW krenuo s proizvodnjom nove Serije 4 i osvježene ‘petice’ i ‘šestice’

BMW  tvornica

Osim ‘četvorke’ i ‘petice’, na proizvodnim trakama može se vidjeti Serija 6 Gran Turismo…

BMW je jučer izdao i službeno priopćenje, kako započinje serijsku proizvodnju nove generacije Serije 4, osvježene Serije 5 i 6 GT, u proizvodnim pogonima smještenim Dingolfingu (jug Bavarske).

BMW  tvornica

Naravno, najviše pažnje na proizvodnim trakama još uvijek izaziva nova ‘četvorka’. Dok dorađeni model serije 5, uključujuće i proizvodnju M5 i serije 5 Touring.

BMW tvornica proizvodnja

Sva vozila s motorom s četiri i šest cilindara sada će nuditi ne samo oštriji dizajn, već i vrlo učinkovitu 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju, osiguravajući poboljšane vozne performanse uz manju potrošnju goriva i povećanu udobnost u vožnji. Istu tehnologiju dobiti će i novi BMW serije 6 Gran Turismo.

BMW tvornica proizvodnja

Christoph Schröder, čelnik BMW Group tvornice Dingolfing: „Za pokretanje proizvodnje pet modela istovremeno je potrebno precizno planiranje i velika koncentracija u cijelom pogonu. Unatoč privremenoj obustavi proizvodnje i ponovnom pokretanju u jednoj smjeni, u uvjetima predostrožnosti zbog koronavirusa, uspjeli smo pustiti nove BMW serije 4 Coupé, BMW serije 5 i BMW serije 6 Gran Turismo prema rasporedu, s najvišom razinom kvalitete. Ovo je sjajno postignuće cijelog tima u Dingolfingu i cijelog lanca procesa koji je zaslužio moje veliko poštovanje, ali i svih ljubitelja marke.”

BMW tvornica proizvodnja

foto: BMW