Bili smo u Münchenu i posjetili MYLE 2022, slavlje automobila na poseban način

Myle

Poznata oktanoglavska oaza Bavarske ugostila je crème de la crème automobilske industrije…

Iz Munchena, Bernard Beneš

Četiri godine su trebale proći da bi se konačno ostvario san trojice mladih zaljubljenika u najbolje što se može kupiti na 2 ili 4 kotača. Korona je uradila svoje pa su Fabian, Lennart i Robin u međuvremenu završili fakultete te stvorili dodatna poznanstva koja su rezultirala eventom za prste polizati.

Bili smo u Münchenu i posjetili MYLE 2022, slavlje automobila na poseban način 25

Tzv. Kesselhaus & Kohlebunker u sklopu novootvorenog Motorworlda lokacijski su bili pun pogodak te su uspješno objedinili sirov industrijski stil s luksuznim eksponatima. U bolje osvijetljenom bivšem bunkeru za ugljen ekipa iz MYLE-a postavila je najnovije uratke iz obližnje BMW-ove tvornice – nove M3 Competition Touring i M4 CSL – koji su ujedno bili i najjeftiniji eksponati.

Bili smo u Münchenu i posjetili MYLE 2022, slavlje automobila na poseban način 26

Debelo najjeftiniji, jer ih je samo jedan ogoljeni betonski zid dijelio od RUF SCR-a, novog Lamborghini Countacha, Koenigsegg Jeska (jednog od samo tri „showcar-a“) te čak dva uratka lude tvrtke Apollo. S druge strane u tamnijem ambijentu prenamijenjene kotlovnice gostovali su novi Lotusov električni SUV Eletre, trkače verzije Porscheovih modela tvrtke SSR performance te razni drugi izlagači.

Bili smo u Münchenu i posjetili MYLE 2022, slavlje automobila na poseban način 27

Uz brojne popratne sadržaje poput isprobavanja posebnog MYLE džina, uživanja u specijalitetima pripremljenim na otvorenom roštilju te micanja bokova na ritmove Saxobeatza, točku na i zacementirali su govornici na MYLE panelu uključujući Daniela Abta (bivši vozač DTM utrka i suvlasnik tunerske kuće ABT), Aloisa Rufa (CEO RUF Automobile), Constantina Buschmanna (CEO Brabus) i Mischa Zverev (tenisač).

Bili smo u Münchenu i posjetili MYLE 2022, slavlje automobila na poseban način 28

Foto: Bernard Beneš