Rolls Royce Boat Tail, cestovna jahta vrijedna nevjerojatnih 172 milijuna kuna!

Rolls Royce Boat Tail

Ovaj nevjerojatan rezultat je rada dugog četiri godine, biti će proizveden u svega 3 primjerka…

Rolls-Royce opet šokira i podsjeća na svoju slavnu povijest, ali i na ne tako davno Sweptail izvedbu iz 2017.

Upravo je ta izvedba šokirala svijet s cijenom od 12,8 milijuna dolara (oko 85 milijuna kuna). Tako je Rolls Royce postao najskuplji novi automobil na svijetu, a od jučer je ta granica podignuta. Za novi Boat Taila definirana je cijena od 28 milijuna dolara (172 milijuna kuna).

Rolls Royce Boat Tail

Koliko je ovaj model poseban, osim izgleda, govori i brojka od samo tri proizvedena primjerka. Svaki je na svoj način složen, individualiziran po želji vlasnika. Službene fotografije za sad pokazuju prvi od ta tri, a upravo taj ide u ruke čovjeka koji je nedavno obnovio izvorni Boat Tail iz 1932.

Rođen je iz želje za proslavom uspjeha i stvaranjem trajnog nasljeđa.‘, riječi su izvršnog direktora marke Rolls Royce, Torsten Muller-Otvos.

Za druga dva primjerka nemamo nikakve informacije, ali smo sigurni kako je Rolls Royce našao kupce za njega.

Rolls Royce BoatTail

Boat Tail model vozi se na  ‘Architecture of Luxury’ platformi, koju dijel s najnovijim modelom iz serije – Phantom, a posebno efektna su tanka LED svjetla.

Rolls Royce Boat Tail

Jedan od neobičnijih detalja svakako su vrata prtljažnika, koja se otvaraju poput leptirovih krila i otkriva Rolls-Royce ‘hosting suite’ pristup. U ovoj priči nije bitan obujam, već što se nalazi u njemu, a to su dva hladnjaka i Christofle posuđe i specijalni pribor za jelo. Nakon što se dva dijela kliznog poklopca podignu prema gore, naginju se za 15 stupnjeva kako biste lakše izvadili komplet za piknik koji uključuje stolice, pazite sad, od karbonskih vlakana i suncobran.

Impresivan model pokreće i takav motor. Riječ je o dobro poznatoj verziji 6,7-litrenog V12 sklopa s dvije turbine, koji u Phantomu razvija 571 KS. Na projektu se radilo četiri godine, što znači da je počeo odmah nakon premijere Sweptaila 2017. godine.

Jahte su očito dobile zeleno svjetlo i za vožnju po asfaltu…

Foto: Rolls Royce