BMW i4 – zaokret bavarske marke i put u (ne)poznato

bmw

Mobilnost bez emisija, BMW eDrive program najavljuje iX3 za 2020., prvi model s električnim pogonom za premium srednje klase, kasnije stiže i iNeXT i BMW i4 2021.

Srce bavarske marke je BMW serije 3. Njezine vozne osobine, ali i dostupnost velikom broju ljudi glavni su forte marke. Nijemci sada taj plan imaju i za električni program vozila…BMW i4 s električnim pogonom kombinira voznu dinamiku, sportski i elegantan dizajn, vrhunsku kvalitetu i komfor u Gran Coupé formi.

bmw

Ovo najavljuje novo razdoblje marke. Budućnost električne mobilnosti oblikovat će BMW eDrive tehnologija pete generacije, za koju će BMW iX3 – koji će se proizvoditi od 2020. godine nadalje – biti pionir, a slijede BMW iNEXT i BMW i4.

Primjerice, BMW i4 kada se pojavi ponudit će autonomiju od 600 kilometara. BMW-a eDrive uključuje novo dizajniranu visokonaponsku bateriju s najnovijom tehnologijom baterijskih ćelija. Dizajn visokonaponske baterije razvijene za BMW i4 odlikuje se izuzetno ravnim dizajnom i optimiziranom gustoćom energije.

bmw

S težinom od oko 550 kilograma, baterija će imat kapacitet od 80 kWh. Stoga i ne čudi najavljeni veliki doseg.

No, još je to sve relativno daleko, tako da će sigurno biti još novosti vezano uz cijelu ovu električnu gamu iz Münchena…

bmw