Audi i Ken Block, suradnja na obostranu korist, slavni Amerikanac od sad uz električne modele

Audi Ken Block
Ken Block

Električni dodatak marki s četiri prstena. Slavni Amerikanac Ken Block i Audi realizirat će zajedničke projekte na području električne mobilnosti…

Ken Block proslavio se kao vozač relija i rallycrossa od 2005. Međutim, 53-godišnjak je najpoznatiji u svijetu po svojim detaljno proizvedenim video zapisima u kojima vozi vozila visokih performansi do krajnjih granica na kultnim lokacijama.

Partnerstvo s markom Audi zatvara krug za Ken Blocka: “Audi je marka koja je rasplamsala moju strast prema moto sportu. Izuzetno sam uzbuđen što započinjem ovo novo poglavlje. Zajedno ćemo razvijati inovativne projekte i pomicati granice električne mobilnosti. ”

Audi Ken Block
Ken Block, Audi Sport quattro S1

Ken Block bio je tinejdžer kada je Audi quattro napravio revoluciju u Svjetskom reli prvenstvu, a Audi Sport quattro S1 u rekordnom roku uletio na Pikes Peak u SAD -u. Zbog ovih vozila Block je sanjao da i sam postane reli vozač.

Sada, tijekom prvog posjeta Audiju, ostvario se još jedan san: Amerikancu je bilo dopušteno da sam vozi nekoliko povijesnih trkaćih i reli automobila svoje omiljene marke. To uključuje Audi Sport quattro S1, Audi V8 quattro iz DTM serije i futuristički Audi e-tron Vision Gran Turismo.

Naravno, Ken Block nije propustio priliku testirati najmoćnije električno vozilo trenutno u paleti marke. “Audi RS e-tron GT me zaista iznenadio”, kaže Block. “Dizajn je izvrstan s velikom pažnjom prema detaljima i savršenom završnom obradom. Doživljaj u vožnji je nevjerojatan: automobil je nevjerojatno brz i vrlo dobro upravljiv.”

Audi Ken Block

Ken Block se zbog svoje povijesti smatra pravom definicijom “petrol heada”. No, Amerikanac također vrši ponovnu procjenu te je nedavno testirao i utrkivao razne električne automobile. Snimio je treće najbrže vrijeme u posljednjoj fazi relija Dakar 2020. s električnim prototipom i iste godine pobijedio na inauguracijskoj utrci serije „Projekt E“ rallycross u Höljesu (Švedska).

„Električna mobilnost je budućnost“, kaže Block. “A što se zvuka tiče, ja imam djecu koju to ne zanima. Oni misle da je zvuk električnih automobila jednako cool kao zvuk motora s unutarnjim izgaranjem.”  Moraju klinci još narast…

Foto: Audi