MAN Lion’s Coach – autobus godine 2020. oduševio novinarski žiri

MAN bus

Glasačko tijelo formirano od novinara iz cijele Europe proglasio je MAN Lion’s Coach za “International Coach of the Year 2020” i osvojio najuvaženiju nagradu u svijetu autobusa

Automobil godine, kamion godine… A imamo i autobus godine. To je MAN Lion’s Coach, Ponosni nositelj  “Autobus godine 2020” koja se već trideset godina smatra najvažnijom međunarodnom nagradom za autobuse.

Nagrada je uručena u sklopu svečanosti otvaranja sajma Busworld 2019 koji se od ove godine održava u Bruxellesu. Žiri sačinjen od 22 novinara specijaliziranih magazina nakon tjedan dana opsežnih testiranja, brojnih testnih vožnji i intenzivnih tehničkih rasprava odlučio je da je pobjednik MAN Lion’s Coach. Žiri je bio posebno impresioniran MAN-ovim dosljednim konceptom – koji kombinira ekonomičnost, udobnost i praktičnost – kao i načinom na koji Lion’s Coach kombinira inovativnu tehnologiju s modernim dizajnom. Novinari su bili oduševljeni vrhunskom kvalitetom vozačkog prostora, visokom razinom udobnosti i tihom vožnjom, prostranim putničkim prostorom, snažnim motorima i odličnim odnosom opreme i cijene.

MAN bus

„Izuzetno smo ponosni što je naš novi MAN Lion’s Coach impresionirao stručni žiri i osvojio ovu prestižnu nagradu.”, izjavio je Joachim Drees izvršni direktor MAN Truck & BUS SE, te nastavio: “Ovo priznanje za “Autobus godine” savršeno pokazuje da smo uz dugogodišnju predanost i naporan rad cijelog tima razvili izvanredno vozilo i postigli nešto posebno.”

Ovo je za MAN ukupno 10. nagrada za autobus godine (koja se dodjeljuje naizmjenice za gradski i turistički autobus). Nagradu je MAN do sada osvajao po 5 puta za gradske i 5 puta za turističke autobuse.

“Ova nagrada potvrđuje MAN Lion’s Coach kao pouzdano i ekonomično vozilo koje olakšava poslovanje autobusnih prijevoznika. To cijene i kupci i stručnjaci.”, rekao je Rudi Kuchta, voditelj proizvoda i prodaje autobusa u MAN Truck & Bus.

Predsjednik žirija Tom Terjesen predao je nagradu Janu Aichingeru, voditelju produkt marketinga MAN Truck & Bus i Rudiju Kuchti, voditelju proizvoda i prodaje autobusa MAN Truck & Bus.