Audi brine za nogometaše i navijače Bayern Münchena, Allianz arena od sad bogatija za 21 punjač

Fc Bayern Muchen Audi punjač

FC Bayern je u suradnji s dugogodišnjim sponzorom i bavarski premium proizvođačem postavio 21 punjač u sklopu Allianz Arene…

Od ovog ljeta infrastruktura punjenja postupno će se širiti, što će omogućiti da se električna vozila uskoro pune na drugim područjima kompleksa stadiona prvaka Njemačke.

U rujnu 2020. FC Bayern i Audi zajedno su započeli put prema održivoj mobilnosti. Klupska flota vozila lagano prelazi na električnu stranu. Veliki dio momčadi i uprave kluba sada su na putu prelaska na električnu stranu, jer veći dio njih već vozi Audi e-tron modele, a slijede i nove isporuke. Atraktivni Audi e-tron GT biti će isporučen profesionalnim sportašima.

“Održiva mobilnost fokus je naše strateške orijentacije”, kaže Hildegard Wortmann, članica upravnog odbora AUDI AG za prodaju i marketing. “Zajedno s FC Bayernom utjelovljujemo napredak i šaljemo još jedan jasan signal u korist elektrifikacije s proširenjem infrastrukture za punjenje.”

Fc Bayern Muchen Audi
Leroy Sane, Manuel Neuer i Robert Lewandowski stigli su na predstavljanje novih punjača (foto: Audi)

“Punionice u sklopu Allianz Arene važno su ulaganje u održivu budućnost za nas”, kaže Andreas Jung, direktor marketinga u FC Bayern. „Ovo još jednom jasno pokazuje da dugogodišnje partnerstvo s AUDI AG daleko nadilazi standardno sponzorstvo. Za naše igrače atmosfera na terenu uvijek je naelektrizirana – tako da je to prikladna suradnja: oba su partnera orijentirana na budućnost i žele zajedno napredovati. ”

Audi i FC Bayern već su otvorili 38 mjesta za punjenje na poligonu na Säbener Straße. Tako je FC Bayern smanjio je potrošnju flote na manje od 95 grama CO2/km i time daje važan doprinos održivosti.

Audi vozi rame uz rame s najuspješnijim klubom u njemačkom nogometu od 2002. godine, a od 2011. godine marka s četiri prstena također je dioničar FC Bayern München AG.

Foto: Audi