Vozio pod utjecajem alkohola i još nevjerojatnije bez dvije gume!

Mercedes C klasa pijan alkohol vožnja

Sudskom presudom vozaču je izrečena ukupna novčana kazna od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca

Po prethodnoj dojavi građanina koji se vozilom kretao iza vozača, policijski službenici su 3. svibnja u 13:09 sati u Vukovarskoj ulici, u Mirkovcima, zaustavili 44-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka na kojem s desne strane na prednjem i stražnjem kotaču nije imao postavljene pneumatike, već se cestom kretao na naplatcima, a što je posebnim propisom (Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti) kategorizirano kao opasan nedostatak.

vožnja na felgama kotač
Desna strana bila je bez guma, no to očito “veselom” vozaču nije smetalo (foto: PU vukovarsko-srijemska)

Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je te uz Naredbu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran žurni prekršajni postupak.

Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. svibnja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Foto: PU vukovarsko-srijemska