Volvo XC40 Recharge Pure Electric P8 i službeno na proizvodnim trakama

Volvo XC P Recharge

XC40 Recharge Pure Electric P8 prvi je iz game potpuno električnih Volvo modela u dolasku…

Današnji početak proizvodnje značajan je korak prema ambiciji Volvo Cars kompanije u smanjenju svog udjela CO2 po automobilu za 40%. Sve je to dio plana koji se želi realizirati do 2025, kada će Šveđani očekivati 50% globalne prodaje od električnih automobila, a ostalo će biti bazirano na hibridima.

Potražnja kupaca za XC40 Recharge P8 bila je velika, te iako knjige narudžbi ostaju otvorene, svaki automobil predviđen za proizvodnju u ovoj kalendarskoj godini već je prodan. Prvi automobili trebali bi biti isporučeni kupcima u Europi krajem listopada.

Tvornica u Gentu (Belgija) izgradila ograničen broj predserijskih automobila. Taj postupak, ima za cilj optimizirati tijek proizvodnje i osigurati vrhunsku kvalitetu svakog izgrađenog automobila.

Volvo XC Recharge production in Ghent Belgium

Kao potpuno električna verzija najprodavanijeg SUV modela marke, XC40, inače osvajač prestižne nagrade Europskog automobila godine, Recharge P8 verzija temelji se na kompaktnoj modularnoj arhitekturi (CMA), naprednoj platformi razvijenoj u okviru Geely Group.

XC40 Recharge P8 s pogonom na sve kotače nudi predviđeni domet veći od 400 km (WLTP) s jednim punjenjem i snagom od 408 KS. Baterija se može napuniti do 80 posto svog kapaciteta za otprilike 40 minuta na brzom punjaču.

Sa zanimanjem ćemo pratiti dolazak ove izvedbe i u Hrvatsku.

foto: Volvo cars