Bentley Flying Spur slavi veliku obljetnicu, proizvedena i jubilarna 40.000 limuzina

FlyingSpur

Britanska luksuzna sportska limuzina u svojoj trećoj generaciji bilježi veliki interes, kao i prvi put kada se pojavila 2005.

Bentley Motors ručno je izradio 40 000. primjeraka, kako oni vole reći, najuspješnije luksuzne sportske limuzine na svijetu – Bentley Flying Spur. Nedavno je predstavljena potpuno nova treća generacija, a jedina stvar koja je ostala od originalnog lansiranja 2005. godine je njezina globalna popularnost. Čak se i ime promijenilo.

FlyingSpur

Izvorno predstavljen kao model Continental Flying Spur, kasnije je ostao samo Flying Spur kako bi se automobil dodatno razlikovao od Continental GT modela coupe izvedbe.

Uz smjelu i uzbudljivu prisutnost na cesti koja je nepogrešivo opisuje marku Bentley, plus luksuznu kabinu koja nudi neusporedivu razinu udobnosti i profinjenosti, Flying Spur je zadovoljio i vozača i putnike na način koji ne može nijedan drugi automobil ili tek rijetki mogu.

FlyingSpur

Sve tri generacije Flying Spur dizajnirane su, konstruirane, razvijene i proizvedene u Bentleyjevom domu u Creweu, gdje vještinu u proizvodnji proslavlja vrijedna ekipa dizajnera i inženjera. Svaki od 40.000 proizvedenih automobila proveo je više od 100 sati na namjenskoj proizvodnoj liniji na kojoj tim od 250 članova pomno sastavlja svaki Flying Spur ručno. Jednom kad se završi i podvrgne stotinama provjera kvalitete, automobil se isporučuje svom pronicljivom vlasniku u jednoj od 68 različitih zemalja u kojima je Bentley dostupan.

foto: Bentley