LYNK & CO 01, kineski vrhunski uradak u plug-in hibrid postavi

LYNK & CO 01, kineski vrhunski uradak u plug-in hibrid postavi 25
Foto: Driveteam.hr

Nova kineska marka je ‘u gradu’. Sad je na red stigao Lynk & Co sa štedljivim plug-in hibridom od 261 KS!

U Zagrebu smo, u lijepom ambijentu Rougemarin Bistroa imali prilike upoznati novu marku – Lynk & Co. Možda je naziv proizvođača pomalo neobičan, ali model s kojim nastupa u Hrvatskoj je prilično ozbiljan. Upoznajte novi Lynk & Co 01, poprilično veliki SUV s plug-in hibridnom postavom, koja ispostavlja ukupno 261 KS.

Za početak, oni koji ne znaju ova marka je izrasla u Švedskoj, a sklapa se u proizvodnim pogonima marke Geely, s kojima dijeli puno toga sličnoga u vidu motora i same platforme. Sam Lynk & Co prvo se u Europi pojavio u Njemačkoj, Švedskoj, Belgiji, Italiji, Francuskoj, a s početkom 2024. ofenziva na EU tržište nastavila se na dodatnih 12 zemalja, između ostalog i na Hrvatsku.

LYNK & CO 01, kineski vrhunski uradak u plug-in hibrid postavi 26
Foto: Lynk & Co (I.B.)

Novi model 01 možete već isprobati, na adresi Slavonska avenija 46, odnosno s prijavom u prodajnom salonu marki Volvo i Geely!

Veliki SUV duljine 4.54 metra krasi zanimljiv dizajn i dobra kvaliteta izrade, a najviše interesa je izazvao naravno pogonski dio. Tako 01 vozi u pratnji 1.5 litrenog benzinaca od 180 KS, koji u suradnji s elektromotorom daje konačni 261 KS. Priča dobiva smisao s punjenjem, a to znači 75 km dosega od 14,1 kWh baterije. Kad ste u električnom režimu rada, vožnja je maksimalno ugodna, a za sve ostale uvjete brine 7-brzinski automatik, koji sigurno dobrim djelom utječe na 8 sekundi do 100 km/h i najvećih 210 km/h.

Zanimljivo model 01 je dostupan u samo jednom paketu opreme i dvije varijante boja – crnoj i plavoj! Taj paket donosi 20 colne kotače, panoramu, kameru…

U interijeru dominira veliki zaslon od 12,7″, koji je poveziv putem Android Auto i Apple CarPlay sustava. Vozač će sve informacije oko vožnje dobivati preko virtualnog kokpita veličine 12.1″. Položaj za volanom donosi povišeni osjećaj i veliku dozu sigurnosti, a to je potvrdio i EuroNCAP s 5 zvjezdica…

Na kraju najvažnije. Prvo, Lynk & Co 01 dolazi s jamstvom u trajanju od 4 godine ili 120.000 kilometara na cijelo vozilo, a jamstvo na bateriju je 8 godina. A cijena? Pripremljena je promotivna akcija, uz uštedu od 3.000 eura ovaj veliki novitet je dostupan za 46.990 eura!