Volvo predstavio redizajnirane modele S90 i V90!

volvo s

Volvo je otkrio osvježene verzije limuzine S90 i V90, što uključuje nove detalje vanjskog dizajna, a ne treba zanemariti ni promjene u kabini te ispod poklopca motora…

Volvo je odlučio nadograditi svoj portfelj modela, pa su modeli S90 i V90 dobili blago osvježenje. Najveća je novost 48-voltni blagi hibridni pogon koji je dostupan na svim modelima što je dodatno povećalo elektrificiranu ponudu proizvođača.

Mild-hibridni sustavi nude vozačima do 15 posto uštede goriva i smanjenje emisija u stvarnoj vožnji. Sustav kočenja u interakciji je sa sustavom za povrat energije i smanjuje potrošnju i emisiju goriva povratom kinetičke energije pri kočenju.

The refreshed Volvo XC T AWD in Osmium Grey metallic

Što se tiče dizajna eksterijera, Volvo dizajneri uveli su brojne dorade na prednjem i na stražnjem dijelu S90 i V90, uključujući nova svjetla za maglu, novi dizajn spojlera i novi donji dio prednjeg branika. Također, tu su i novi aluminijski naplatci.

The refreshed Volvo V B AWD Cross Country in Thunder Grey

Na V90-u najupečatljivija je značajka potpuno novog dizajna stražnjih svjetala, uključujući full LED svjetla te dinamični pokazivač smjera. Paleta novih vanjskih boja i opcija na kotačima dodatno poboljšavaju mogućnosti personalizacije.

U unutrašnjosti, Volvo je ostao vjeran svom dizajnu, a najveća je novost nadograđeni audio sustav Bowers & Wilkins koji unosi još bolji doživljaj zvuka u automobilu, zahvaljujući novim značajkama kao što su snažnije pojačalo, automatsko poništavanje buke u vozilu i nova postavka koja oponaša zvuk omiljenog jazz kluba. Kvaliteta interijera je i dalje na visokoj razini, a uz nove obloge i umetke od drveta, Volvo će izgledati još bolje do sad.

The refreshed Volvo V S Interior Detail   Orrefors Gearshift

Još jedna nova značajka je Advanced Air Filter (napredni čistač zraka) sa senzorom čestica PM 2,5. Prvotno razvijen za kinesko tržište, a sada je implementirano na globalnoj razini, sustav omogućava vozačima da prate kvalitetu zraka u unutrašnjosti preko središnjeg zaslona. Po želji, napredni čistač zraka može očistiti zrak iz kabine gotovo svih sitnih čestica u roku od nekoliko minuta.

Također, Volvo će ove godine već spomenuti mild-hibrid sustav uvesti u sve modele u ponudi.