Porsche 911 Vanina u retro reli izdanju podsjeća na slavne prošle dane

Porsche 911 Vanina u retro reli izdanju podsjeća na slavne prošle dane

Nadimak Vanina krasi ovu posebnu inačicu “elfera” iz generacije 991 koja je posvećena eri natjecanja na kultnom reliju Dakar…

Porsche 911 iz serije 991 jedan je od najboljih vozačkih automobila,no ovdje je riječ o modificiranom primjerku načinjenom u čast natjecanja u Dakar reliju. Dakle, govorimo o dobrom znancu s atmosferskim 3,8 litrenim rednim “šestakom” koji serijski proizvodi 430 KS. No, za ovaj jedinstveni primjerak podaci o modifikaciji na motoru nisu poznati.

Porsche 911 Vanina u retro reli izdanju podsjeća na slavne prošle dane 1

Međutim, coupe sa stražnjim motorom sada je postao pravi terenski div koji ima svu adekvatnu opremu za reli. Prvi dio spomenutog opisa uključuje kombinaciju kotača i guma ovjes, razni štitnici (uključujući podvozje i prednja svjetla), krovni nosač, stražnji prozor postavljen rezervni kotač i naravno, puno dodatnih LED svjetala za duge, mračne noći.

Porsche 911 Vanina u retro reli izdanju podsjeća na slavne prošle dane 2

Što se tiče dizajna, najviše upada u oko reklamiranje Rothmans duhanskih proizvoda, što je danas zabranjeno. Upravo je potonja reklama koja se prostire po sredini automobila direktni podsjetnik na model 953 s kojim je legendarni trkač Jacky Ickx zauzeo 6. mjesto mjesto relija Pariz-Dakar 1984. godine.

No, sudbina ovog primjerka neće biti u kolekcionarskoj garaži već će se natjecati na raznim nadolazećim događajima, uključujući GP-u Ledene utrke u veljači u Austriji…