Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu!

Opel Mokka hr premijera

Cijena nove generacije ovog prodajnog hita u Hrvatskoj počinje od 135.000 kn…

Nova Opel Mokka svojom pojavom zasigurno će osvojiti javnost. Nakon sinoć održane premijere u Zagrebu, to sa sigurnošću možemo reći. Mokka druge generacije je ujedno prvi model s novim licem – Opel vizirom. Isto vrijedi i za redizajnirani Opelov znak s munjom Opel Blitz i naziv modela koji se sada nalazi na sredini stražnjeg dijela. Nova je Mokka i prvi Opel sa značajkom Pure Panel i posve digitaliziranim kokpitom. Uz to je i prvi Opel koji je od početka prodaje dostupan s električnim pogonom, ali i vrlo učinkovitim motorima s unutrašnjim izgaranjem.

Opel Mokka premijera

Nova Opel Mokka može se naručiti odmah po privlačnoj početnoj cijeni od 135.000 kn. I zbog toga ovom modelu predviđamo izuzetno svijetlu budućnost.

Opel Mokka premijera cijena

Ljubitelji električnih modela, odmah će pronaći nešto za sebe. Mokka-e vozi bez emisija, te s cijenom od 231.300 kn, ima što reći ostatku konkurencije. Ne zaboravimo, ako se ugrabe poticaji, ovaj model može biti vaš već od 161.300 kn.

Snažan i gotovo nečujan električni pogon proizvodi 100 kW (136 KS) i 260 Nm okretnog momenta. U WLTP ciklusu baterija od 50 kWh omogućuje doseg do 324 km prije novog punjenja.

Opel Mokka premijera cijena

Nova Opel Mokka idealnih je proporcija. Jasno, to je gura u najtraženiji segment kompaktnih SUV modela. Kratki prevjesi i širok stav karakteristike su robusnog i čistog izgleda ovog kompaktnog peterosjeda dugog 4,15 metara. Najistaknutija značajka prednjeg dijela prepoznatljivi je Opel vizir. Kao kod zaštitne kacige, zaštitni vizir prekriva novo lice Opela i elegantno u jedan element povezuje rešetku vozila, LED prednja svjetla i novodizajnirani znak s munjom poznat kao Opel Blitz.

Opel Mokka hr premijera

Kako je i najavljeno, u čistinu unutrašnjosti smo se i sami uvjerili u zagrebačkoj City Plazi.

Novi Opel Pure Panel sastoji se od dvaju širokih zaslona i fokusira se na osnovne funkcije. Za razliku od kokpita nakrcanih informacijama i kontrolama, Pure Panel krasi jedinstveno čist dizajn. Kako bi izbjegli odvlačenje pažnje vozača, osigurali su da se sustavom upravlja intuitivno. Najvažnijim se funkcijama i dalje upravlja putem tipki, odlično!

Opel Mokka hr premijera

Prvi put u Opelovoj povijesti nova će Mokka već od početka ponude biti dostupna u posve električnoj varijanti, ali i s motorima s unutrašnjim izgaranjem, i to zahvaljujući višeenergetskoj platformi CMP. Električni motor proizvodi 100 kW (136 KS) uz 260 Nm vršnog okretnog momenta dostupnih iz stajanja.

Vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. S baterijom snage 50 kWh Opel Mokka-e ima čisti električni doseg do 324 kilometara prema WLTP-u. Bilo da se radi o utičnici Wallbox, brzinskom punjenju ili punjenju putem kabela iz kućne utičnice, nova Mokka-e spremna je za sve mogućnosti, od jednofaznog do trofaznog punjenja snage 11 kW.

Opel Mokka hr premijera
Opel Mokka-e (foto: Opel Hrvatska)

Opel nudi jamstvo za bateriju u trajanju osam godina / 160.000km.

Da bi putovanje novom Opel Mokkom-e bilo još opuštenije, tu su OpelConnect, myOpel app i Free2Move Services, robna marka za mobilnost Groupe PSA, kao posebna rješenja za električna vozila. Ona se lako koriste putem aplikacija.

Živahni i ekonomični benzinski i dizelski motori nude snagu od 74 kW (100 KS) do 96 kW (130 KS). Umjerena potrošnja goriva i vrhunske performanse karakteristične su za sve pogonske sustave.

Motori su upareni s modernim šesterostupanjskim ručnim mjenjačima ili osmerostupanjskim automatskim mjenjačima za glatko mijenjanje brzina s automatskim polugicama za promjenu stupnjeva prijenosa.

Inženjerski tim iz Rüsselsheima posebno se posvetio smanjenju mase (uspjeli su smanjiti masu za 120 kg u odnosu na prethodnu generaciju) uz istovremeno povećanje čvrstoće karoserije. Prednosti su očite, nova Mokka troši znatno manje, a puno je responzivnija, agilnija i zabavnija za vožnju.

Inovacije za sve: svjetla IntelliLux LED Matrix, vrhunski pomoćni sustavi

Nova Mokka nastavlja tradiciju koja definira Opelovu robnu marku, a prema kojoj se nastoji inovativne tehnologije iz viših tržišnih segmenata učiniti dostupnima širem rasponu kupaca. Među takvim su tehnologijama napredni sustavi kao što su napredni tempomat (ACC) i aktivno pozicioniranje u traci. I u sustav svjetala integrirane su vodeće tehnologije u vidu prilagodljivih svjetala IntelliLux LED Matrix koja ne zasljepljuju. Sastoje se od 14 elemenata, što je jedinstveno u Mokkinom tržišnom segmentu. Sve modelske varijante dolaze standardno s električnom parkirnom kočnicom i prepoznavanjem prometnih znakova. Dostupni su i stražnja kamera s pogledom pod kutom od 180 stupnjeva automatska pomoć prilikom parkiranja, bočni čuvar i upozorenje na objekte u mrtvom kutu.

Opel Mokka e

Nova Mokka savršeno povezuje i zabavlja vozača i putnike. Ponuda multimedijskih sustava obuhvaća sustave Multimedia Radio i Multimedia Navi s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 17,8 cm te sustav Multimedia Navi Pro s vrha ponude koji ima dodirni zaslon u boji velike razlučivosti s dijagonalom 25,4 cm. Monitori su sastavni dio nove ploče Pure Panel i nagnuti su prema vozaču. Zaslon u infocentru za vozača širine je 30,5 cm.

Ugodna sjedala već su zaštitni znak Opela. Dostupne su sportske presvlake Alcantara i klasična kožna unutrašnjost, što je nije uobičajeno za vozila u Mokkinom tržišnom segmentu. No, šlag na torti vozačko je grijano kožno sjedalo s funkcijom masaže. Dok s druge strane vaše mobitele možete puniti putem bežičnog punjenja.

Opel Mokka hr premijera

Ukupan dojam, Mokka ima golemi potencijal. Na kupcima je da to i prepoznaju. Cijena je zanimljiva, popis opreme još više. Vraća li se to Opel na stare staze slave? Da, ako nas pitate.