Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu!

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu!

Cijena nove generacije ovog prodajnog hita u Hrvatskoj počinje od 135.000 kn…

Nova Opel Mokka svojom pojavom zasigurno će osvojiti javnost. Nakon sinoć održane premijere u Zagrebu, to sa sigurnošću možemo reći. Mokka druge generacije je ujedno prvi model s novim licem – Opel vizirom. Isto vrijedi i za redizajnirani Opelov znak s munjom Opel Blitz i naziv modela koji se sada nalazi na sredini stražnjeg dijela. Nova je Mokka i prvi Opel sa značajkom Pure Panel i posve digitaliziranim kokpitom. Uz to je i prvi Opel koji je od početka prodaje dostupan s električnim pogonom, ali i vrlo učinkovitim motorima s unutrašnjim izgaranjem.

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 1

Nova Opel Mokka može se naručiti odmah po privlačnoj početnoj cijeni od 135.000 kn. I zbog toga ovom modelu predviđamo izuzetno svijetlu budućnost.

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 2

Ljubitelji električnih modela, odmah će pronaći nešto za sebe. Mokka-e vozi bez emisija, te s cijenom od 231.300 kn, ima što reći ostatku konkurencije. Ne zaboravimo, ako se ugrabe poticaji, ovaj model može biti vaš već od 161.300 kn.

Snažan i gotovo nečujan električni pogon proizvodi 100 kW (136 KS) i 260 Nm okretnog momenta. U WLTP ciklusu baterija od 50 kWh omogućuje doseg do 324 km prije novog punjenja.

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 3

Nova Opel Mokka idealnih je proporcija. Jasno, to je gura u najtraženiji segment kompaktnih SUV modela. Kratki prevjesi i širok stav karakteristike su robusnog i čistog izgleda ovog kompaktnog peterosjeda dugog 4,15 metara. Najistaknutija značajka prednjeg dijela prepoznatljivi je Opel vizir. Kao kod zaštitne kacige, zaštitni vizir prekriva novo lice Opela i elegantno u jedan element povezuje rešetku vozila, LED prednja svjetla i novodizajnirani znak s munjom poznat kao Opel Blitz.

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 4

Kako je i najavljeno, u čistinu unutrašnjosti smo se i sami uvjerili u zagrebačkoj City Plazi.

Novi Opel Pure Panel sastoji se od dvaju širokih zaslona i fokusira se na osnovne funkcije. Za razliku od kokpita nakrcanih informacijama i kontrolama, Pure Panel krasi jedinstveno čist dizajn. Kako bi izbjegli odvlačenje pažnje vozača, osigurali su da se sustavom upravlja intuitivno. Najvažnijim se funkcijama i dalje upravlja putem tipki, odlično!

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 5

Prvi put u Opelovoj povijesti nova će Mokka već od početka ponude biti dostupna u posve električnoj varijanti, ali i s motorima s unutrašnjim izgaranjem, i to zahvaljujući višeenergetskoj platformi CMP. Električni motor proizvodi 100 kW (136 KS) uz 260 Nm vršnog okretnog momenta dostupnih iz stajanja.

Vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. S baterijom snage 50 kWh Opel Mokka-e ima čisti električni doseg do 324 kilometara prema WLTP-u. Bilo da se radi o utičnici Wallbox, brzinskom punjenju ili punjenju putem kabela iz kućne utičnice, nova Mokka-e spremna je za sve mogućnosti, od jednofaznog do trofaznog punjenja snage 11 kW.

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 6
Opel Mokka-e (foto: Opel Hrvatska)

Opel nudi jamstvo za bateriju u trajanju osam godina / 160.000km.

Da bi putovanje novom Opel Mokkom-e bilo još opuštenije, tu su OpelConnect, myOpel app i Free2Move Services, robna marka za mobilnost Groupe PSA, kao posebna rješenja za električna vozila. Ona se lako koriste putem aplikacija.

Živahni i ekonomični benzinski i dizelski motori nude snagu od 74 kW (100 KS) do 96 kW (130 KS). Umjerena potrošnja goriva i vrhunske performanse karakteristične su za sve pogonske sustave.

Motori su upareni s modernim šesterostupanjskim ručnim mjenjačima ili osmerostupanjskim automatskim mjenjačima za glatko mijenjanje brzina s automatskim polugicama za promjenu stupnjeva prijenosa.

Inženjerski tim iz Rüsselsheima posebno se posvetio smanjenju mase (uspjeli su smanjiti masu za 120 kg u odnosu na prethodnu generaciju) uz istovremeno povećanje čvrstoće karoserije. Prednosti su očite, nova Mokka troši znatno manje, a puno je responzivnija, agilnija i zabavnija za vožnju.

Inovacije za sve: svjetla IntelliLux LED Matrix, vrhunski pomoćni sustavi

Nova Mokka nastavlja tradiciju koja definira Opelovu robnu marku, a prema kojoj se nastoji inovativne tehnologije iz viših tržišnih segmenata učiniti dostupnima širem rasponu kupaca. Među takvim su tehnologijama napredni sustavi kao što su napredni tempomat (ACC) i aktivno pozicioniranje u traci. I u sustav svjetala integrirane su vodeće tehnologije u vidu prilagodljivih svjetala IntelliLux LED Matrix koja ne zasljepljuju. Sastoje se od 14 elemenata, što je jedinstveno u Mokkinom tržišnom segmentu. Sve modelske varijante dolaze standardno s električnom parkirnom kočnicom i prepoznavanjem prometnih znakova. Dostupni su i stražnja kamera s pogledom pod kutom od 180 stupnjeva automatska pomoć prilikom parkiranja, bočni čuvar i upozorenje na objekte u mrtvom kutu.

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 7

Nova Mokka savršeno povezuje i zabavlja vozača i putnike. Ponuda multimedijskih sustava obuhvaća sustave Multimedia Radio i Multimedia Navi s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 17,8 cm te sustav Multimedia Navi Pro s vrha ponude koji ima dodirni zaslon u boji velike razlučivosti s dijagonalom 25,4 cm. Monitori su sastavni dio nove ploče Pure Panel i nagnuti su prema vozaču. Zaslon u infocentru za vozača širine je 30,5 cm.

Ugodna sjedala već su zaštitni znak Opela. Dostupne su sportske presvlake Alcantara i klasična kožna unutrašnjost, što je nije uobičajeno za vozila u Mokkinom tržišnom segmentu. No, šlag na torti vozačko je grijano kožno sjedalo s funkcijom masaže. Dok s druge strane vaše mobitele možete puniti putem bežičnog punjenja.

Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu! 8

Ukupan dojam, Mokka ima golemi potencijal. Na kupcima je da to i prepoznaju. Cijena je zanimljiva, popis opreme još više. Vraća li se to Opel na stare staze slave? Da, ako nas pitate.

Erfolg LED žarulje
Nova Opel Mokka stigla u Hrvatsku, ovo je novi hit na domaćem tržištu!

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.