Mercedes-AMG GT 63 S E Performance (2022.), najsnažniji AMG ikada i prvi plug-in hybrid uopće

Mercedes AMG GT  S E Performance

E Performance izvedba postala je tako najmoćnijom u cijeloj paleti proizvoda iz Affalterbacha…

Prvi plug-in hibrid izvedbe iz Mercedes-AMG serije ulazi u proizvodni ciklus i oslanja se na tehnologiju Formule 1. Koncept uključuje prepoznatljiv raspored pogona s elektromotorom i baterijom na stražnjoj osovini, kao i bateriju visokih performansi razvijenu u vlastitoj kući.

Mercedes AMG GT  S E Performance

Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE kombinira vrhunske performanse i impresivnu dinamiku vožnje uz maksimalnu učinkovitost zahvaljujući posebnom pogonskom sklopu. Model E PERFORMANCE tako prenosi DNK AMG vozačkih performansi u elektrificiranoj budućnosti. Kombinacija 4,0-litrenog V8 biturbo motora i elektromotora generira snagu sustava od 620 kW / 843 KS i najveći okretni moment sustava veći od 1400 Nm.

Mercedes AMG GT  S E Performance

Neposredna reakcija električnog pogona na stražnjoj osovini, brzo povećanje zakretnog momenta i poboljšana raspodjela težine čine novo, vrlo dinamično iskustvo vožnje. Kao i u Formuli 1, baterija je posebno dizajnirana za brzu isporuku energije.

Mercedes AMG GT  S E Performance

Električni domet od (samo!!) 12 kilometara omogućuje praktičan radni radijus, na primjer u gradu ili u stambenim područjima. Mercedes-AMG svoju elektrifikacijsku priču predstavlja s ambasadorom marke – will.i.am.

Mercedes AMG GT  S E Performance

Svjetski poznati glazbenik i višestruki dobitnik nagrade Grammy protagonist je marketinške kampanje “Sve osim tišine”. On nije samo pridonio konceptu, već je napisao i ekskluzivnu pjesmu za video spot, koji možete vidjeti u nastavku.

Prvi primjerci GT 63 E izvedbe očekuju se tijekom studenog i prosinca.

Mercedes AMG GT  S E Performance

Foto: Daimler