Lexus u ovakvoj vizualnoj postavi sigurno niste nikada vidjeli

Lexus UX

Interpretacija klasičnog japanskog vrta za meditaciju je pobjednik drugog dizajnerskog natjecanja UX Art Car. „Zen Garden“, je djelo Clap Studija iz Valencije, a predstavlja cijelu karoseriju Lexusovog premium kompaktnog crossovera prekrivenu uzorkom tisuća papirnatih latica…

Zadivljujuće jednobojno djelo je osvojilo većinu glasova između šest predstavljenih umjetničkih radova koje je Lexus Španjolska predstavio na svojim internetskim stranicama. Ovaj umjetnički automobil će uskoro doživjeti svoju premijeru na ekskluzivnom medijskom događanju kojem je domaćin Lexus Španjolska.

Lexus UX

Slike ovog automobila su stvarane u vrtu Cluba Alma u Madridu, a na njima su vidljivi svi izvanredni detalji. Clap Studio – umjetnici Jordi Iranzo i Angela Montagud – su dovršili
svoje djelo u roku mjesec dana, nadahnuti ključnim odlikama UX-a; tehnologijom, dizajnom, inovacijom i detaljima.

U vrijeme kada je potreba cijelog svijeta da stane i razmisli sve važnija, Clap Studio je pokušao izraziti svijet u kojem ljudi i priroda mogu imati suživot u savršenom skladu. „Naš koncept je Zen vrt koji predstavlja stanje uma: mir, potpunu svijest“ objašnjavaju.

Tradicionalni japanski vrt objedinjava slobodni i proizvoljni karakter prirode, koje će uvijek naći načina rasti, s preciznim i čarobnim kvalitetama usavršenim ljudskom rukom: simetrija, tehnologija i inovacija.

Lexus UX

„U našem Zen vrtu, Lexus predstavlja savršeni sklad, u jedinstvu prirode, tehnologije i inovacije. Ljudsko djelo geometrijskih linija i besprijekorne simetrije prekriveno biljnim životom“ kaže Iranzo.

„Koristili smo papir, značajan element u japanskoj kulturi, prekrivajući vanjštinu automobila u obliku Lexusove vegetacije, dajući mu volumen“ nastavlja Montagud. „Svjetlo je još jedna ključna odlika u japanskoj umjetnosti i dizajnu, a ovdje on pretvara Lexus UX u živu stvar. Ovisno o položaju, tonu i jačini svjetla, ono stvara promjenljive teksture i boje tijekom dana.”

foto: Lexus