Škoda Octavia Scout – za avanturiste željne bijega iz gradskih gužvi

DSC

Škoda je ove godine predstavila novi model Octavije, a uz običnu, Combi i RS inačicu, sada je dostupna i u Scout varijanti…

Škoda Octavia četvrte generacije brzinom munje postaje velikim tržišnim hitom. Nakon što je predstavljena limuzinska, Combi i paprena RS inačica, vrijeme je za terensku varijantu Scout. Poznata karavanska formula ima ojačano i 15 mm uzdignuto podvozje (odmak od tla ukupno 163 mm) što mu omogućuje spretnije vožnje po neasfaltiranim putevima.

DSC

Karakteristični dizajnerski detalji poput LED svjetla za maglu i aluminijskih naplataka od 18 inča stižu serijski, a tu su i kućišta retrovizora u srebrnoj boji. Da je riječ o Scout inačici, govore i specifični prednji i stražnji odbojnici s zaštitom donjeg dijela s aluminijskim efektom. Ovaj model također ima zaštitnu, crnu plastiku obloge za lukove kotača, bočne pragove i donji dio vrata. Prednji i stražnji difuzori, krovni nosači i okviri prozora obojeni su u srebrnu boju.

DSC

Octavia Scout nudit će se s novim turbodizelašem 2.0 TDI, u verzijama sa 116, 150 i 200 KS te turbobenzincima 1.5 TSI i 2.0 TSI snage 150 KS i 200 KS. Kasnije će stići i mild-hibridna 1.5 e-TSI inačica.  U ponudi će biti s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem ili sedmerostupanjskim DSG automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

DZ

Unutrašnjost priča već dobro poznatu priču modela Octavia; vrhunska ergonomija, mnoštvo Simply Clever solucija te vrlo dobra završna obrada. Serijska oprema nudi Virtualni kokpit koji broji 10,25 inča i prikazuje animaciju sa specifičnim Scout logotipom prilikom ulaska i izlaska iz automobila.

DZ

Infotainment sustavi su dio nove generacije modularne Infotainment matrice Volkswagen Grupe i trajno su na mreži zahvaljujući ugrađenom eSIM sustavu. Samostojećim 10-inčnim središnjim zaslonom možete upravljati putem digitalna asistentica Laura, koja također razumije cijele rečenice.

DSC

Vozila koja se prodaju u EU sada imaju novi središnji zračni jastuk ugrađen između dva prednja sjedala, čineći ih još sigurnijima. Ovaj zračni jastuk smanjuje utjecaj između vozača i suvozača, posebno u slučaju bočnog sudara. Preuređena unutrašnjost Scout izvedbe također sadrži dodatne nove značajke iz trenutne generacije modela. To uključuje elektromehaničku parkirnu kočnicu s funkcijom Auto-Hold, te ambijentalnu rasvjetu u 10 boja.

Nova Octavia Scout na domaćem tržištu bi se trebala pojaviti tijekom veljače.

foto: Škoda