Lamborghini preuzima Stephan Winkelmann, aktualni predsjednik marke Bugatti

Lamborghini Winkelmann

Stephan Winkelmann preuzima novu dužnost. Postaje i predsjednik, te izvršni direktor Automobila Lamborghini S.p.A. s 1. prosincem 2020.

Naslijedit će tako Stefana Domenicalija, koji seli na mjesto predsjednika uprave Formule 1 od 2021. Winkelmann će ostati predsjednik marke Bugatti.

Lamborghini Sant Agata

Stephan Winkelmann bio je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Automobili Lamborghini od 2005. do 2016., a za to vrijeme transformirao je Lamborghinija u globalnog lidera u proizvodnji super sportskih automobila. Prije nego što se prvi put pridružio Lamborghiniju, Winkelmann je bio na raznim visokim pozicijama u grupi Fiat.

Lamborghini modeli predstavljeni pod Winkelmannom započeli su s izvedenicama Gallarda, a kretali su se kroz predstavljanja modela Huracán i Aventador, kao i brojnih limitiranih izdanja, postavljajući nove prodajne rekorde. Da bi 2015. najavili i treću liniju modela, SUV izvedbu danas poznatu kao Urus.

Lamborghini Winkelmann
Stephan Winkelmann (foto: Lamborghini)

U ožujku 2016. Winkelmann je postao izvršni direktor sektora Quattro GmbH (danas Audi Sport GmbH) prije nego što se pridružio Bugatti Automobiles S.A.S. kao predsjednik početkom 2018. godine.

“Stephan Winkelmann zasigurno je oblikovao povijest Lamborghinija. Nitko drugi se jasnije ne zalaže za marku Lamborghini, a on je upravo prava osoba koja je ovu jedinstvenu marku dovela do uspješne budućnosti.” naglasio je Markus Duesmann, predsjednik Upravnog odbora AUDI AG.

Sretno gospodine Winkelmann.

foto: Lamborghini / Bugatti