Škoda Kodiaq ‘facelift’, veliki SUV prošao kroz oku nevidljive, ali značajne promjene

Skoda Kodiaq  Facelift

Osvježeni Kodiaq donosi niz poboljšanja, nastavak sjajne priče nadovezuje se na sjajan početak modela. Kupci sad dobivaju na izbor nove motore i još bogatiju opremu, te najsuvremeniju tehnologiju…

Kodiaq, SUV koji je u svojih gotovo pet godina boravka na tržištu, pronašao 600.000 zadovoljnih kupaca, sad prolazi kroz prvo značajnije osvježenje.

Skoda Kodiaq

Dobre prodajne brojke ostvario je i u Hrvatskoj, a taj trend se očekuje zasigurno i dalje.

Što je novo?

Sve po malo. Nakon jučer predstavljene osvježene izvedbe, Škoda Kodiaq imat će tri benzinska motora u ponudi do 150, 190 ili 245 KS, te dvije dizelske solucije, od 150 i 200 KS. U top izvedbi RS, umjesto dizela od 240 KS, sad diše uz benzinski motor od 245 KS.

Osnovna izvedba nove Škode Kodiaq je benzinski 1.5 TSI (sa sistemom ACT, koji može gasiti dva cilindra kada motor radi pod manjim opterećenjem) od 150 KS. To je jedini pogonski sklop koji serijski dolazi sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a okretni moment prenosi se na prednje kotače.

Kao i do sada, za pogon na prednje ili sve kotače brinuti će ručni (6 brzina) ili 7-stupanjski DSG mjenjač.

Kodiaq će od sada uvijek dolaziti s LED svjetlima, dok će Matrix izvedba biti dostupna u doplati. To je ujedno uz vidljive promjene na branicima najveća novost. Ista stvar je i na stražnjem dijelu vozila, a svjetla sada imaju dinamičke pokazivače smjerova.

Škoda za svoj najveći SUV nudi naplatke kao i do sada od 17 do 20 cola. Posebno impresivni su novi naplatci na RS Izvedbi od 20 cola.

Skoda Kodiaq  Facelift

Pogled na unutrašnjost, koliko su značajne promjene?
Pa ljubiteljima digitalnog doba, sigurno će ovakve stvari značiti. Najuočljivija novost je volan – dvokraki ili trokraki kod modela Sportline i RS. Tu su i nova sjedala s opcijama grijanja i hlađenja, te masaže.

Skoda Kodiaq  Facelift

Vozač će uživati u pogledu prema virtualnom kokpitu dijagonale 10,25 inča, dok je multimedijski dio zastupljen veličinama 8 ili 9,2 inča. Dok Škoda Kodiaq RS krasi izraženi sportski štih.

Za sad nemamo točne informacije kada bi se osvježeni Kodiaq trebao pojaviti, ali računamo tijekom ljeta na prve primjerke u Hrvatskoj.

Foto: Škoda