Jaguar F-Pace osvježen za 2021., novi dizajnerski izričaj, bogatija oprema i elektrifikacija veselit će mnoge

Jaguar F Pace  New PHEV

Jaguar je upravo objavio slike i detalje za model F-Pace koji od sad stiže i u hibridnom izdanju…

Luksuzni SUV Jaguar F-Pace je nakon četiri godine na tržištu dobio ozbiljno osvježenje. F-Pace je Jaguarov najprodavaniji model pa je promjena u dizajnu itekako dobrodošla. Da ne treba puno mijenjati formulu koja djeluje znaju i britanci koji su i ovaj put napravili dobar posao.

Jaguar F Pace  New PHEV

Ipak, ako pažljivo pogledate, primijetit ćete veću prednju masku, prerađenu haubu dizajniranu da umanji broj lomova lima i nove dizajn prednjih i stražnjih svjetala (stražnja svjetla preuzimaju se iz električnog modela I-Pace).

Jaguar F Pace  New PHEV

U interijeru, najveće su promjene na infotainment sustavu, koji sada pokreće najnoviju verziju Jaguarovog sustava Pivi Pro, koji je sada prikazan na središnjem zaslonu zakrivljenog stakla dijagonale 11,4 inča. Iz Jaguara kažu da je novi zaslon 48 posto veći i tri puta svjetliji nego u prethodnom modelu, a tu je i bežično primanje ažuriranja za software. Kvaliteta materijala je poboljšana u odnosu na prethodnika, premda je to i prije bio adut modela F-Pace.

Jaguar F Pace  New PHEV

Ponudu benzinaca F-Pacea i dalje nosi 2.0 turbobenzinac koji ispucava 250 KS, a svi modeli još uvijek imaju osmerostupanjski automatski mjenjač i standardni pogon na sve kotače. No, tu je i snažniji, redni 3.0 turbobenzinac s električnim kompresorom, a koristi remenom pogonjeni generator i 48-voltnu litij-ionsku bateriju za pohranu snage stečene dok motor radi. Stiže u inačicama sa 335 KS ili 395 KS. Perjanica ponude benzinaca je plug-in hibrid sa 404 KS koji nudi električni dosegom od 53 kilometara.

Jaguar F Pace  New PHEV

Ljubitelji dizelaša će uživati u nekoliko MHEV (mild-hibrid) izvedbi u rasponu snage od 163 KS do 300 KS, a ljubitelji klasike se mogu pouzdati u 3.0 šesterocilindarski turbodizel motor s 300 KS, automatskim mjenjačem s osam brzina te pogonom na sva četiri kotača.

Što se paketa opreme tiče, kupci će moći birati između S, SE i HSE inačica, a na sve njih se može opcijski uzeti R-Dynamic paket. Cijena i ostali detalji stižu uskoro…