Scania u Kopenhagenu priprema isporuku od čak 100 potpuno električnih kamiona

Scania

Scania će isporučiti najmanje 78 potpuno električnih kamiona L-serije, a sve je izvjesnija i narudžba dodatnih 23 kamiona za Amager ressourcecenteru (ARC) za rukovanje gradskim otpadom u Kopenhagenu. Prva dva kamiona već su isporučena u prosincu 2021…

Flota električnih kamiona, koji proizvode nultu emisiju, doprinijet će poboljšanju kvalitete zraka i smanjenju buke za stanovnike regije glavnog grada Danske. Kabine L-serije s niskim ulazom, od kojih većina također ima Scania City Door, poboljšat će radne uvjete za vozače i djelatnike čistoće svojom ergonomijom i udobnošću vozača, optimiziranim za operacije gradskog prijevoza koje uključuju česta zaustavljanja.

Narudžba uključuje najmanje 72 kamiona za sakupljanje otpada (s dodatnih 19 kao opcija), šest kamiona sa sandukom, kao i jedan kamion s kukom, te uključuje popravak i ugovor o održavanju na 8-10 godina.

“Bilo nam je važno da kamioni imaju visoku razinu sigurnosti i nova inovativna sigurnosna rješenja. Scania je također ponudila sveobuhvatnu obuku i edukaciju, uključujući uslugu u pripravnosti u kombinaciji sa snažnom servisnom mrežom koja osigurava dugo vrijeme rada,” kaže Jacob Hartvig Simonsen, izvršni direktor, ARC

“Jedan od razloga za odabir Scanie bila su „vrata autobusa” na strani suvozača. Dizajnirana su kao staklena rotirajuća vrata s jednim velikim neprekinutim staklenim prostorom u punoj visini koje se otvara prema unutra i omogućuje brz ulazak i izlazak te vozaču daje dobar pregled,” kaže Per Fischer, odgovorni za narudžbu kamiona za ARC.

Dekarbonizacija upravljanja otpadom i recikliranje važan je dio ambicioznog cilja Kopenhagena da do 2025. postane prva svjetska prijestolnica s neutralnom emisijom ugljika. ARC-ova kultna elektrana otpada Amager Bakke, sa svojom krovnom skijaškom stazom i rekreacijskim područjem, simbol je održivosti grada. stoga su sasvim realne ambicije tvrtke ARC, koja je za cilj postavila da to postane prva svjetska elektrana s neutralnom emisijom ugljika.

Foto: Scania