Rimac pronašao novi dom, impresivni Campus na samo 16 km od centra Zagreba

LHD  Campus R model render by LHD

Rimac će u Kerestincu izgraditi kompleks na 200.000 m2, koji uključuje testnu stazu, smještaj i muzej…

Ako ste do sada sumnjali, ovo će vas razuvjeriti. Rimac Automobili izrastao je iz jednog čovjeka u garaži u globalnu tehnološku silu. S ovim projektom domaći proizvođač postaje vlasnikom jednog od najzanimljivijih projekata u autoindustriji…

LHD  Campus R square render by LHD

Odražavajući danas svoj status strateškog partnera poput Hyundai-Kia i Porschea, Rimac sada želi okupiti sve svoje ljude i funkcije na jednom jedinstvenom, spektakularnom mjestu. Upečatljivi kompleks, pažljivo dizajniran od strane poznatog arhitektonskog ureda, 3LHD, predstavit će duh marke i usredotočiti se na pažnju prema detaljima.

LHD  Campus R assembly line render by LHD

Novi kompleks bit će međunarodna baza za istraživanje i razvoj i proizvodnju i omogućit će tvrtki da se od mnogih prototipova i projekata manjeg obujma poveća do proizvodnje svojih električnih pogonskih sklopova i sustava baterija visokih performansi za mnoge svjetske automobilske tvrtke.

Nova lokacija, dizajnirana oko ideje da pruži najbolje moguće radno okruženje za sve djelatnike. Smještena je samo nekoliko kilometara od trenutne Rimčeve kuće i zauzima površinu od 200.000 m², dok će površina samih građevina biti 100.000m². Očekuje se da će biti dovršen do 2023.

LHD  Campus R atrium render by LHD

Mate Rimac osobno je želio osigurati da novi dom njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter marke, već i karakter njegovih ljudi. Kao takvi, prostori su oplemenjeni kako bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s više od nagovještaja zabave. Istodobno, priličići vodećem tehnološkom statusu tvrtke, bit će suvremen, ispunjen svjetlošću i nadahnut prirodom.

Stvarno nevjerojatno, svaka čast Mati i njegovoj ekipi!

Foto: Rimac automobili