Volvo priprema proizvodnju električnih motora u Skövdeu

Volvo Skodve

Volvo Cars će montirati električne motore u svojoj tvornici pogonskih sklopova u Skövdeu u Švedskoj…

Šveđani planiraju uspostaviti kompletnu internu proizvodnju e-motora do sredine desetljeća. U tu će svrhu u narednih nekoliko godina uložiti 70 milijuna eura

Tvrtka se zalaže da postane premium tvrtka za električne automobile. Njihov cilj je globalna prodaja od 50 posto potpuno električnih automobila do 2025. godine, dok bi ostatak činili hibridi.

Projekt Skövde dio je priče o tvrtki Volvo Cars još od osnutka tvrtke 1927. Dodavanje proizvodnje e-motora aktivnostima tvornice znači da će i povijesno tlo u Skövdeu biti dio budućnosti tvrtke.

Volvo Skodve
Tvornica Volva u Skodveu…

Volvo Cars najavio je početkom ove godine da značajno ulaže u interni dizajn i razvoj e-motora za sljedeću generaciju automobila Volvo. S planiranim ulaganjima u Skövde, sada poduzima prve korake prema vlastitoj montaži i proizvodnji e-motora.

U prvoj fazi pogon Skövde sastavljat će se e-motori. U kasnijoj fazi, tvrtka namjerava odraditi kompletno sklapanje električnih motora.

“Prvi Volvo iz 1927. pogonio je motor izgrađen u Skövdeu”, rekao je Javier Varela, viši potpredsjednik za industrijske operacije i kvalitetu. „Naš tim je izrizito stručan i predan postizanju najviših standarda kvalitete. Stoga je prikladno da će oni biti dio naše uzbudljive budućnosti. ”

foto: Volvo