Audi RS 4 Avant i RS 5 u osvježenom tonu, za bolji vozački užitak i uvjerljiviji zvuk

Audi RS RS

Audi Sport naglašava sportski karakter za RS 4 Avant i Audija RS 5. Novi natjecateljski paket pršti dodacima koji izoštravaju izgled automobila…

Uz opcijski coilover ovjes (RS sport suspension pro), Competition plus paket može se pohvaliti maksimalnom dinamikom i zabavom u vožnji, a da pritom ne ugrožava svoju vrhunsku prikladnost za svakodnevnu upotrebu. Ponekad je manje više. Smanjena izolacija između motornog prostora i unutrašnjosti znači da će RS 4 Avant i RS 5 oduševiti kupce uzbudljivim zvučnim iskustvom sljedeće razine. Snažni biturbo V6 ima 331 kW (450 KS) snage i okretni moment od 600 Nm od 1.900 do 5.000 o/min. Audi RS 4 Avant i RS 5 s ovim paketima bit će dostupni kod trgovaca od srpnja. Cijene se kreću od 7.875 eura za Competition paket i 11.875 eura za Competition plus paket.

Audi RS 4 Avant i RS 5 u osvježenom tonu, za bolji vozački užitak i uvjerljiviji zvuk 25

Unatoč fokusu na povećanu zabavu u vožnji, RS sportski ovjes pro nudi ručno podesivi ovjes za idealan raspon između udobnosti i performansi. Zahvaljujući tome, čak i veće udaljenosti mogu se prijeći udobno sa svim dostupnim sustavima pomoći i bez ikakvih ograničenja. Kupci koji odaberu ovaj coilover ovjes dobit će svoj RS 4 Avant ili RS 5 tvornički s visinom koja je 10 mm niža od standardnih RS modela. Osim toga, kupci mogu ručno smanjiti visinu vožnje za dodatnih 10 mm za ukupnu visinu vožnje, koja je na koncu 20 mm niža od standardne serije. Veća opruga, trosmjerno podesivi amortizeri i tvrđi stabilizatori povećavaju opće iskustvo vožnje i skraćuju vrijeme kruga. Rezultat: kupci profitiraju od preciznijeg i agilnijeg upravljanja. Oba natjecateljska paketa također imaju povećanu maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Audi RS 4 Avant s paketom Competition plus ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi, što je poboljšanje od 0,2 sekunde u odnosu na serijski standard. Audi RS 5 Coupé ili RS 5 Sportback sprinta za 3,8 sekundi, što je poboljšanje od 0,1 sekunde.

Dinamički omjer upravljanja fiksiran je u omjeru 1:13,1. Uz sva ova poboljšanja, Audi Sport je stvorio nepogrešivo rukovanje i još bolje praćenje. Poboljšani quattro sportski diferencijal osigurava povećani stupanj agilnosti i zabave u vožnji – osobito u „dinamičnom“ načinu vožnje. Novi skup podataka u upravljačkoj jedinici s promijenjenim parametrima prebacuje naglasak na stražnju stranu. Štoviše, ažurirani softver u upravljačkoj jedinici mjenjača, samo u kombinaciji s novim paketima, omogućuje skraćeno vrijeme prebacivanja prijenosa i osjetno povećani raspon između različitih načina vožnje. U kombinaciji s Pirelli P Zero Corsom, novonamještenim ABS softverom, i RS keramičkim kočionim sustavom, put kočenja je do dva metra kraći pri kočenju od 100 km/h.

Audi RS 4 Avant i RS 5 u osvježenom tonu, za bolji vozački užitak i uvjerljiviji zvuk 26

Audi Sport predstavlja također i novi RS sportski ispušni sustav plus s ispušnim cijevima u mat crnoj boji. To rezultira intenzivnijim zvučnim uzorkom, ne samo kroz sam ispušni sustav, već posebno zbog smanjene izolacije između motornog prostora i unutrašnjosti, modifikacije koja također smanjuje težinu automobila za oko osam kilograma.

I Competition i Competition plus paketi mogu se pohvaliti atraktivnim inovacijama u unutrašnjosti: bočne strane sjedala blistaju u Piano Black. Dodatna nadogradnja kombinacije Dinamica / Pearl Nappa dostupna je za standardna RS sortirana sjedala. Materijal Dinamica izrađen je od 45 posto recikliranih PET vlakana; oko 215 grama PET vlakana se obrađuje po sjedalu. Četiri prstena na haubi i poklopcu prtljažnika, kao i natpis modela naglašavaju sportski karakter svojom sjajnom crnom završnom obradom. Po prvi put za RS 4 i RS 5, eksterijer sada dolazi u odgovarajućem kristalnom efektu Sebring Black. Kupci koji žele dodatno istaknuti sportski izgled svog RS 4 Avant ili RS 5 mogu kupiti natjecateljske kotače visokog sjaja u Phantom crnoj boji. Matrix LED prednja svjetla standardna su na Audiju RS 5; osvjetljavaju cestu laserskim svjetlom.

Audi RS 4 Avant i RS 5 u osvježenom tonu, za bolji vozački užitak i uvjerljiviji zvuk 27

Paket opreme zaokružuje Audi RS 4 Avant i Audi RS 5 s ekskluzivnim Carbon Matte Optičkim paketom, s komponentama uključujući vanjska retrovizora, prednju masku i bočne detalje, kao i produžetak praga i stražnji dio difuzora dolaze u sportskom karbonu. mat; sve ostale komponente svijetle crnom bojom.

Uz nadoplatu, Audi opcijski nudi paket u ekskluzivnom sjajnom karbonu. Kao ekskluzivna alternativa za natjecateljske pakete, paket također dolazi u Carbon mat.

Audi RS Avant dostupan je već od 86.000 eura. Audi RS 5 Coupé i RS 5 Sportback po cijeni od 87.000 eura. Kao što je spomenuto na početku, Competition paket košta 7.875 eura; Competition  plus paket – 11.875 eura.

Foto: Audi