Kultna Acura NSX u specijalnoj Zanardi ediciji ide na aukciju, očekuje se rekordna zarada

acura nsx fffda

Acura NSX, kultni sportski model iz 90-ih godina prošlog stoljeća bio je izrađen i u specijalnoj Zanardi inačici, u čast velikom vozaču i čovjeku – Alexu Zanardiju. Upravo jedan takav traži novog vlasnika na Bring A Trailer aukciji…

Devedesetih godina, japanska je autoindustrija na svijet i ceste donijela izuzetno zanimljive modele. Nissan je žario i palio s modelom Skyline GT-R, Toyota s četvrtom (kultnom) generacijom modela Supra, a Honda (u SAD-u Acura) kupce je počastila s modelom NSX.

acura nsx
(foto: Bring A Trailer)

U SAD-u NSX bio je ponuđen u specijalnoj Zanardi Edition inačici unutar modelske godine 1999. Ukupno je bilo pripremljen 51 primjerak, a jedan takav se sada našao na stranicama Bring A Trailer.

acura nsx edfffdaC
(foto: Bring A Trailer)

Lakiran u crvenu boju s crnom unutrašnjošću ne razlikuje se od ostalih limitiranih modela. Ključ svega je manjak kilograma zahvaljujući fiksnom krovu, laganom stražnjem spojleru, mehaničkom upravljaču, BBS aluminijskim naplacima (16″ sprijeda te 17″ straga) te lakšem akumulatoru. Interijer je kao nov, dok se brojač kilometara zaustavio na 57 tisuća milja (92.000 kilometara).

acura nsx fecbcc
(foto: Bring A Trailer)

Ispod haube nalazi se atmosferski 3.2 VTEC V6 motor koji razvija 293 KS te 303 Nm. Prethodni vlasnik ga je doslovce mazio i pazio, a aukcija traje još dva dana. Očekivano viskom cijenom od 79.500 dolara, ovaj model nikada nije bio jeftin, ali svakako predstavlja kolekcionarski primjerak jedne ere autoindustrije.