Policija u Zadru najavila Roadpol akciju, u fokusu provjera ispravnosti kamiona i autobusa

Stop policija

Akcija u prometu koja se odnosi na vozače autobusa i teretnih vozila…

Tijekom ovog tjedna, u vremenu od 7. (ponedjeljak) do 13. veljače (nedjelja), u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, provodi se preventivno-represivna akcije na nivou Europske unije ROADPOL – pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa. U akciju pojačanog nadzora uključena je i Policijska uprava zadarska.

U nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu te će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika, kao i ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onih koji su označeni za prijevoz djece.

Ovim putem policija poziva vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Foto: PU zadarska