Peugeot 9X8 službeno predstavljen i već odradio prve krugove na stazi Portimao

X Peugeot premijera

Manje od godinu dana nakon prezentacije kojom je javno predstavljen koncept Peugeot 9X8, i samo pet mjeseci nakon prvog testa automobila na stazi, tim Peugeot TotalEnergies danas je predstavio finalni model… 

Danas je u Portimãu, na jugu Portugala, bilo prilično puno muvinga. Razlog je pionirski hibridni električni hypercar s pogonom na četiri kotača, koji se predstavio i spreman je za svoj natjecateljski debi u srpnju u 4. kolu FIA Svjetskog prvenstva u izdržljivosti 2022. (FIA WEC) u Monzi.

Peugeot 9X8 službeno predstavljen i već odradio prve krugove na stazi Portimao 25

Nova era uskoro počinje za Peugeot u svijetu utrka izdržljivosti Slijedeći tragove svojih prethodnika modela 905 i 908 koji su osvojili Le Mans, najnovija kreacija – Peugeot 9X8 – donijet će neviđenu filozofiju dizajna na FIA WEC mrežu.

Ovaj revolucionarni Hypercar, koji odmah upada u oči zbog nepostojanja stražnjeg krila, u skladu je s propisima koji reguliraju ACO i FIA Le Mans Hypercar (LMH) kategoriju, koja je pristupačnija od LMP1, ali jednako konkurentna . To je savršeno utjelovljenje Peugeot strategije, s prepoznatljivim izgledom kojeg karakterizira mačji stav, jedinstveno uglađena silueta, snažan identitet marke i isti poznati svjetlosni potpis s tri pandže kao i proizvođačevi modeli za ceste. Kao izlog Peugeotove  tehnološke ekspertize u područjima hibridizacije i elektrifikacije – oba ključna elementa energetske tranzicijske – naglašava predanost tvrtke i izvrsnosti u pogledu njezinih konkurentskih ambicija.

Foto: Peugeot