Novi Porsche 911 GT3 RS (992), kralj staza u fazi testiranja, izgled spojler ostavlja bez teksta

Porsche  GT RS

Kralj svih track day susreta stiže u novom izdanju. Probajte da vam ovaj spojler ne ukrade pažnju, nemoguće!

Aktivna aerodinamika polako, ali sigurno postaje uobičajena za automobile u cestovnom prometu, posebno one usmjerene na performanse. Ova tehnologija daje automobilu mogućnost prilagodbe po potrebi, pružajući maksimalnu potisnu silu i dinamičnost za maksimalne performanse. Stoga ne bi trebalo biti iznenađenje ako Porsche ponudi ovu soluciju na nadolazećoj novoj generaciji 911 GT3 RS.

Video prikazuje maksimalno prikriven model na autocesti, ali važan se dio događa neposredno prije nego što video završi kad stražnje krilo promijeni oblik. Video nije najbolje kvalitete, ali krilo koje se prilagođava je jasno vidljivo. Teško je potvrditi je li to uistinu na tragu DRS sistema (sustav smanjenja otpora) koji se nalazi na bolidima Formule 1. Kako god, već ovako izgleda nestvarno i fasciniriajuće…

Inače, video ne otkriva te detalje, ali očekuje se kako će novi GT3 RS nositi agresivne prednje i stražnje odbojnike, haubu s velikim usisom zraka i otvore za blatobrane, što će nadopuniti masivno krilo koje tvrtka ne može sakriti od znatiželjnih očiju.

Grobnik
Model aktualne generacije GT3 RS je i vlasnik rekorda na Grobniku…

Motor bi ponovno trebao biti 4,0-litreni sklop, koji bi barem ako pogledamo u pravcu GT3 izvedbe, trebao brojati najmanje 510 KS.

Ne znamo kada će Porsche otkriti GT3 RS, iako otkrivanje već početkom 2022. ne bi bilo iznenađenje.