Novi Peugeot 408 odmah je na premijeri osvojio svojom ljeptom i neviđenom formom

peugeot   predstavljen novost revolucija

Novi Peugeot 408 je nešto sasvim drugačije. Prvi je takve vrste, kako u povijesti same marke, tako i na tržištu automobila u cjelini.

Peugeot 408 s ovim modelom demonstrira kreativnost svojih inženjera i dizajnera nudeći novu siluetu fastback na vrhu C segmenta. Ovaj novi Peugeot nudi stav i jedinstvenu privlačnost, inženjersku izvrsnost usmjerenu na učinkovitost i inteligentnu elektrifikaciju, kao i emocije koje pružaju vrhunske tehnologije posvećene užitku u vožnji i instinktivnoj upotrebi.

Novi Peugeot 408 odmah je na premijeri osvojio svojom ljeptom i neviđenom formom 25

Peugeot 408 se ističe prije svega svojom dinamičnom siluetom fastbacka i nepogrešivim stilom, ali i mjerom u kojoj razbija kalup. S duljinom od 4,690 mm, na temelju dugog međuosovinskog razmaka od 2,790 mm, novi Peugeot 408 ima izuzetno prostran drugi red, sa 188 mm prostora za noge. Prtljažnik je također izdašne veličine, s volumenom od 536 litara, koji se može povećati na 1.611 litara kada se preklope stražnja sjedala. Novi 408 visok je 1.480 mm, a obiluje dugačkim popisom sigurnosne opreme (6 kamera i 9 radara).

Učinkovitost je bila ključna briga za dizajnere 408, budući da kombinacija napora u pogledu aerodinamike, smanjenja težine (od 1.396 kg) i motora s niskim emisijama, znači da se vozilo sada može pohvaliti izuzetno niskom prosječnom potrošnjom energije (pod homologacijom) , kako za hibride tako i za benzinsku verziju od 130 KS.

Novi Peugeot 408 odmah je na premijeri osvojio svojom ljeptom i neviđenom formom 26

Novi Peugeot 408 na tržište stiže na samom početku 2023. Automobil s globalnom ambicijom, najprije će se proizvoditi u Mulhouseu u Francuskoj za europsko tržište, a potom, ubrzo nakon toga, u tvornici Chengdu u Kini za lokalno tržište.

Novi Peugeot 408 odmah je na premijeri osvojio svojom ljeptom i neviđenom formom 27

Foto: Peugeot