Audi Q8 60 TFSI e vozi do 60 km samo na struju i broji 462 KS!

Audi Q  TFSI e quattro

Domet do 59 kilometara na struju, sportski karakter i velika svakodnevna upotrebljivost, to je Audi Q8 TFSI e…

Audi je danas predstavio Q8 s hibridnim potpisom . Novi model zatvara posljednju prazninu u rasponu Q8 i pruža inovativnu kombinaciju učinkovitosti i snage. SUV Coupé dostupan je u dvije izvedbe. Q8 55 TFSI e quattro postiže izlaznu snagu sustava od 280 kW (381 KS). Q8 60 TFSI e quattro čak postiže sistemsku snagu od 340 kW (462 KS).

Audi Q  TFSI e quattro

Ovaj SUV Coupé već je sedmi model s hibridnim pogonom koji se nudi na tržištu. Audi ovu pogonsku tehnologiju potpuno stavlja na uslugu kupcima i pruža odlično iskustvo električne vožnje, jednostavno upravljanje punjenjem i visoku razinu svakodnevne upotrebljivosti.

Poput svakog plug-in hibrida, Audi Q8 TFSI e quattro kombinira snagu dva svijeta. Njegov motor, 3.0 TFSI, donosi 250 kW (340 KS) i proizvodi okretni moment od 450 Nm.

Benzinski V6 je u skladu s najnovijim standardima Euro 6 AP emisija. Elektromotor je sinkroni stroj (PSM) s maksimalnom snagom od 100 kW. Kompaktni elektromotor integriran je u kućište osambrzinskog tiptronika.

Audi Q  TFSI e quattro

Litij-ionska baterija ugrađena je ispod prtljažnika. Sadrži 104 prizmatične stanice najnovije generacije koje su povezane u 13 modula. Svaka od ovih ćelija s fleksibilnom vanjskom oblogom pruža električni kapacitet od 48 Ah, a sustav baterija ima energetski kapacitet od 17,8 kWh.

Audi Q  TFSI e quattro

Audi Q8 u plug-in izvedbi stiže krajem godine…