Novi Mercedes-Benz eActros, potpuno električni teretni div s dosegom od 400 km!

eActros

Proizvodnja je zakazana za jesen, u tvornici u Wörthu…

Impresivna dinamika vozila i velika udobnost u vožnji zahvaljujući e-osovini s dva snažna električna motora. U brojkama, to znači domet do 400 kilometara i kapacitet baterije do 420 kWh.

Karin Rådström, članica upravnog odbora Daimler Truck AG i odgovorna za Mercedes-Benz Trucks za ovu priliku je dodala:  „Moramo priznati da je prijevoz samo dio problema kada su u pitanju klimatske promjene. Istodobno, možemo i bit ćemo dio rješenja. Započinjemo s našim eActrosom koji je prešao više od pola milijuna kilometara na javnim cestama. Novi eActros i njegove namjenske usluge veliki su korak za Mercedes-Benz Trucks i za naše kupce prema CO2-neutralnom transportu! ”

Andreas von Wallfeld, voditelj prodaje i marketinga u Mercedes-Benz Trucks: “Razvoj eActrosa usredotočen je na partnerstvo s našim kupcima. U usporedbi s prototipovima, nekoliko značajki poput dometa, pogonske snage i sigurnosti znatno je poboljšano.”

eActros

Nakon što je Mercedes-Benz Trucks na IAA 2016 za komercijalna vozila u Hannoveru predstavio konceptno vozilo za teški teretni program namijenjen za gradska područja, započelo je praktično ispitivanje deset prototipova eActros u suradnji s kupcima u Njemačkoj i drugim europskim zemljama. Već 2018. cilj „eActros Inovacijske flote“ bio je lansiranje eActrosa spremnog za seriju na tržište 2021. godine. U tome su i uspjeli.

Biti će zanimljivo vidjeti kakav će prodajni uspjeh ostvariti.

Foto: Daimler